Одржан међународни турнир у мини-рукомету: Дружимо се, играмо и растемо

Традиционалним међународним турниром у мини-рукомету - Дружимо се, играмо и растемо, одржан је у СЦ Петроварадин, у организацији РК Растимо и под покровитељством Градске управе за спорт и омладину.
mini rukomet
Фото: Дневник (В. Фифа)

На турниру је учествовало 372 малих рукометаша, од 5 до 11 година, из 32 екипе из Србије и Републике Српске. Малишани су у незаборавном дружењу, игри и такмичењу, као и уз велику подршку родитеља, дека, бака и навијача, одиграли 48 утакмица и показали све оно што су до сада научили у овом спорту и колико уживају играјући га.

Фото: Дневник (В. Фифа)

- Оно што нас посебно радује је то што су манифестацију увеличали присуством бивши познати рукометаши (учесници Кампа Растимо, а сада њихови тренери) и репрезентативци Тања Медвед, Ана Батинић, Станко Кљајић, Милош Митровић, Драган Видовић, Угљеша Гламочић, Томислав Рожмарић и Ева Фајка, као и тренери репрезентација Владан Јордовић и Зоран Абрамовић. Носилац неколико медаља са великих репрезентативних и клупских такмичења Тања Медвед је поздравила ученике турнира, а члан Градског већа задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је отворио турнир – саопштио је идејни творац и домаћин турнира Ђорђе Јакшић.

Фото: Дневник (В. Фифа)


Уживали и стекли нова познанства

Један од учесника турнира Тадија Јордовић био је одушевљен турниром, који је, иначе, био његово прво велико и међународно искуство.

- Утисци су прелепи, поготово што је учествовало толико деце. Било је занимљиво, играли смо добро, било је и победа и пораза, што и није страшно ако се да максимум, а ми смо дали све од себе. Оно што ме је одушевило је дружење, стицање нових другара, а после дужег времена сам срео пријатеље које сам упознао на кампу и на турнирима. Ту мислим на другаре из Металопластике и Босне - рекао је Тадија Јордовић.


Фото: Дневник (В. Фифа)

Занимљиво је то да је организатор све учеснике прогласио  победницима, наградивши их медаљама.


Бесплатно на рукомет

Малишане и њихове родитеље челници РК Растимо упознали су са почетком реализације новог пројекта, који ће се од 3. јануара реализовати под покровитељством Градске управе за спорт и омладину, на Спенсу.

- Бесплатан пројекат Спорт, мини-рукомет и рукомет за децу од 7 до 11 година одржаваће се два пута седмично, пре подне и послеподне, тако да ће малишани моћи да тренирају, а да им то не одузима време од школе. Са децом ће радити дипломирани професори физичког васпитања - отркио је Јакшић.


Фото: Дневник (В. Фифа)

- Рукометни клуб-камп Растимо показао је због чега заузима лидерску позицију у раду с децом и организацији масовних манифестација. Велику захвалност за успешност ове спортске приредбе дугујемо Градској управи за спорт и омладину, Спортском центру Петроварадин, АД Виталу, ДОО Минакви, Агенцији Огањ и волонтерима - додао је Јакшић.  

Ј. Галић

Фото: Дневник (В. Фифа)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести