Одржан Турнир пријатељства рукометашица у Ади

Женски рукометни клуб Халас Јожеф из Аде био је домаћин и организатор тродневног међународног такмичења (Турнир пријатељства) за играчице млађег узраста, на коме је учествовало девет клубова са селекцијама рођених 2004, 2006. и 2008. године.
ZRK Halas Jozef Ada/Zolt Cicnik
Фото: Жолт Чинчик/ Рукометни подмаладак ЖРК Халас Јожеф из Аде

На паркету спортске хале Техничке школе у Ади надигравале су се екипе из  Црвенке, Кањиже, Темерина, Дебељаче, Кикинде, Мокрина, Мужље, Аде и гошће из Академије рукомета Кохас из Дунаујвароша (Мађарска) са којима Халас Јожеф остварује  сарадњу. Три дана се надигравало, стицало искуства и дружило се више од 150 девојчица. 

Најбољим екипама и појединцима су припала признања. У узрасту девојчица рођених 2004. године прво место освојиле су рукометашице Темерина, испред Дунаујвароша, Халас Јожефа и Кањиже. Код рођених 2006. најбоља је екипа Лаки из Црвенке, други је Дунаујварош, треће место поделили су Спартак (Дебељача) и Халас Јожеф, а четврте су Кикинђанке. Екипа Халкас Јожефа победник је у узрасту рођених 2008, испред Лехела (Мужља), Кикинде и Мокрина.

За најбоље голманке на турниру проглашене су Ксениа Верески (Спартак, Дебељача) и Николета Дукаи (Халас Јожеф), најбоље играчице Леона Бонис (Халас Јожеф) и Ана Петровић (Темерин), док су најбоље голгетерке  Лила Ференци са 26 и Зое Банко са 19 голова, обе из Дунаујвароша.

Турнир пријатељства имао је и хуманитарни карактер. Љубитељи рукомета су ка помоћ деци из сиромашних ађанских породица донирали конзервирану храну, књиге, одећу и обућу.  

М. Митровић

Пројекат „Ада данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести