"Орлови" лако са Аргентинцима - 28:22 (12:10)

Рукометаши Србије савладали су Аргентину у другом мечу главне рунде шампионата света, и тако одржали шансу да се нађу у баражу за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
2
Фото: AP Photo/Piotr Hawalej

“Орлови” су слабо започели сусрет. Мучили су се са реализацијом, док су противници играли конкретније и константно били у егалу. У наствку сусрета, разиграли су се српски рукометаши и доминантном игром уписали прве бодове у другој фази такмичења.

Уводни минути сусрета припали су Аргентинцима који су се добро кретали у одбрани и брзо отврали контре које су биле крунисане головима. Брзо су се консолидовали наши рукометаши и на истеку 10. минута имали су два гола предности (5:3). Обе екипе су играле зонску одбрану у првих 30 минута. Лево крило "гаучоса" Франциско Ломбарди бриљирао је у првом полувремену и одржавао резултатску неизвесност. Србија је играла променљиво у одбрани.

Изабраници Тонија Ђероне су на тренутке били сјајни у дефанзиви, концентрисани и организовани, али су имали и лоше моменте када су Аргентинци веома лако долазили до погодака. У финишу првог периода дошло је до кошкања Марсенића и Симонеа после безобрзирног старта једног дефанзивца Аргентине, али су судије брзо решиле ову ситуацију.


Николић без озбиљније повреде

Десни бек Јовица николић доживео је повреду у мечу са Норвешком, али је доктор мушке сениорске селекције Александар Букумира рекао да повреда није озбиљније природе. - Добре вести у вези са стањем Јовице Николића. Без повреде лигамената и менискуса. Има благи оток унутар зглоба који је последица хиперекстензије мишића задњег сегмента колена. Пропустиће сигурно сутрашњу утакмицу док ће за даље бити накнадно одлучено - поручио је Букумира.


У наставку Србија је заиграла боље и полако повећавала предност. "Орлови" су играли добро у нападу, и када нису долазили да погодака после изграђених акција, успевали су да изнуде седмерац, који је, као по правилу у гол претварао Богдан Радивојевић. На левом крилу сјајан је био Вања илић који је без промашаја завршио сусрет. Безидејна је била Аргентина у нападу, дуго су се додавали без шута и константно им је претила подигнута рука судија. Одржавали су "орлови" пет голова предности и мирно су привели утакмицу крају. Најбољи играч утакмице био је Марко Милосављевић.

В. Гвозденовић

 

КАТОВИЦЕ: Дворана Сподек, гледалаца: 800. Судије: Белкири и Хамиди (Алжир). Седмерци: Србија 6 (5), Аргентина 5 (4). Искључења: Србија 6, Аргентина 8 минута.

СРБИЈА: Цупара (3 одбране), Милосављев (5 одбрана), Воркапић 2, Борзаш 2, Абутовић, Радивојевић 6 (4), Н. Илић 2, Пешмалбек 3, В. Илић 3, Кукић 2, Поповић, Марсенић 1, Орбовић 4, Милосављевић 3, Додић, Ђорђић,

АРГЕНТИНА: Пизаро, Вајнстајн, Д. Симонет 1, П. Симонет 4, Москаријело 1, Ломбарди 8 (2), Каро, П. Мартинез, Р, Мартинез 6 (2), Цангијани, Паркер 1, Казанова, Барсело, Масијел (4 одбране), Бонано, Бар (3 одбране, 1 седмерац, 1 гол).

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести