Осмина финала СЕХА лиге: Војводина тријумфовала у Шапцу

Рукометаши Војводине успели су да савладају Металопластику (25:24) у првој утакмици осмине финала Сеха лиге и то десетак секунди пре краја, када је најмлађи играч на терену Јовица Николић постигао одлучујући гол.
vosa 1
Фото: Сеха лига

Домаћи тим, предвођен тренером Веселином Вуковићем, имао је импресиван дефанзивни почетак меча, док је Војводина друго полувријеме отворила бољим издањем.

Тренер Војводине Борис Ројевић сматра да је његов тим заслужио да слави.

- Офанзивне опције са седам играча деловале су заиста добро у припремном периоду, али имам осећај као да смо у овом мечу имали неку психолошку баријеру. Нисмо играли добро током 20 минута утакмице и зато смо заостајали пет голова. Током паузе направили смо неколико договора и све је функционисало боље. Одбрана није била добра јер смо Шапчанима дозволили да постигну 11 голова у уводних 18 минута.Нисмо били агресивни као што смо то требали да будемо. Касније, када смо били бољи у дефанзиви, све је функционисало боље, а наш голман Светислав Веркић је имао је  неколико изузетних  одбрана - рекао је Ројевић.

Тренер Металопластике Веселин Вуковић сматра да је Војводина заслужено победила.

- Били су бољи у одлучујућим тренуцима. Имали смо много проблема током припремног периода с повредама. Искуство и квалитет играча Војводине су одлучили победника. Чињеница је да нисмо успели да повећамо предност када смо имали пет голова вишка, што се на крају показало пресудним.Као да нам недостаје физичке снаге, али упркос томе морамо да будемо реални и да честитамо Војводини. Морамо да се добро припремимо и да будемо достојан противник у другој утакмици у у Новом Саду и да покушамо да изненадимо фаворита  - казао је Вуковић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести