Павлов и Делић нова појачања у каћком Југовићу

НОВИ САД: Рукометни клуб Југовић не стаје с појачањима за предстојеће баражне утакмице за допуну елитног ранга такмичења, Аркус Суперлигу. После два сјајна бека Стефана Илића и Мирка Милашевића, Каћани су довели и Енеса Делића, снажног и корпулентног пивота.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Овог 20-годишњег рођеног Лукавчанина одликује добра техника. Каријеру је почео у ОРК Омладинац из Лукавца, где је играо у млађим категоријама, а захваљујући потенцијалу и добрим партијама брзо је напредовао и добијао шансу у вишим ранговима такмичења. Тако је заиграо за Лукавац, убрзо и у Премијер лигашу Коњуху из Живиница, да би наставио у Челику из Зенице, где је био важан шраф у тиму успешно покривајући позиције бека и пивота.

Захваљујући доминацији у млађим категоријама нашао се на списку јуниорске репрезентације БиХ. Године 2015. је изабран је међу три најбоља спортиста Општине, а играо је и за репрезентацију тузланског кантона.

Фото: Enes Delić (Privatna arhiva)

У каћко јато слетео је стари знанац, лево крило Милан Павлов, који је пре десет године бранио боје Југовића. Ради се 38-годишњем искусном играчу из Темерина, који је у богатој каријери играо, поред Југовића, за Челик из Бачког Јарка, Црвену звезда и Слогу из Добоја у два наврата, Колубару из Лазаревцаа, Железничара из Ниша, Пожаревца, а прошле сезоне за Кикинду. Поред Павлова, Каћани на позиоцији левог крила имају још три играча Душана Петровића, Душана Мирића и Душана Мирића.

Фото: Milan Pavlov (Privatna arhiva)

С тренутним саставом и квалитетом играча који имају у својим редовима РК Југовић је најозбиљнији кандидат за повратак у највиши ранг такмичења, и не само то, већ и за пласман међу четири најбоље екипе у А групи Суперлиге, који ће играти плеј-оф за шампионску титулу.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести