Перуничић: Циљ друга фаза на ЕП, али можемо и више

БЕОГРАД: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је да је примарни циљ на предстојећем Европском првенству да се тим пласира у другу фазу такмичења.
Рукометни савез Србије/Ненад Перуничић, Лазар Кукић и Никола Црноглавац
Фото: Рукометни савез Србије/Ненад Перуничић, Лазар Кукић и Никола Црноглавац

"Нисмо комплетни од почетка припрема, Цупара се јуче прикључио, Илић у понедељак, али навикли смо. Повреде су саставни део спорта, чекамо момке који наступају у Бундеслиги. Све иде по плану, имамо сјајне услове у Ковилову, особље нам максимално излази у сусрет, посвећени смо нашем циљу и напретку. Битно је да будемо здрави. Примарни циљ је да прођемо у други круг, а моје мишљење је да ови момци могу и више од тога", рекао је Перуничић на конференцији за медије у Рукометном савезу Србије.

Перуничић се осврнуо и на ривале у групи, а Србија ће у Грацу играти против Хрватске, Црне Горе и Белорусије.

"Последњих неколико првенстава Белорусија је редован учесник. Опасна и добра екипа, покривена на свим позицијама. Свакако да њих највише анализирамо, прве две утакмице одредиће даљи ток. Хрватску добро познајемо, знамо шта могу, док је Црна Гора млада екипа у налету након победе над Данском у квалификацијама. Потпуно сам сигуран у ове момке. Осећа се да се добро познају, мање нам понављања треба за неке ствари. Као добра припрема, послужи ће нам турнир у Француској. Имаћемо прилику да одмеримо снаге са најбољим селекцијама света. Драго ми је да је Савез испоштовао да не губимо време са повратком у Србију. Поштујем Божић наш, знам да га треба провести са породицом и форсирам то, али јако нам је битно првенство и ова шанса", закључио је Перуничић.

Средњи бек Србије Лазар Кукић истакао је да повреде и недостаци не утичу на расположење и рад током припрема.

"Добро смо кренули, тренирамо пуном снагом од почетка. Припремамо се без обзира на повреде и недостатак одређених играча. Тежимо ка нашем циљу и за сада све тече по плану, само здравље да нас послужи."

Леворуки играч Никола Црноглавац рекао је да ће мечеви са Египтом показати где се екипа налази.

"Најважније да нас здравље послужи, добро тренирамо и чекамо остатак момака који наступају у Бундеслиги да нам се прикључе. Мечеви са Египтом послужиће нам да видимо где смо у овом тренутку и биће добра увертира за оно што нас чека у јануару", рекао је Црноглавац.

Србију за викенд очекују припремни мечеви са Египтом, у суботу од 18 сати у СЦ "Вождовац", дан касније са истим ривалом састаће се у нишком "Чаиру" у истом тремину.

После два дуела са афричком селекцијом, наставак припрема српске репрезентације планиран је за први дан следеће године, уз долазак играча који наступају у немачким клубовима, Марсенића, Иванишевића, Пушице и Зеленовића.

Изабраници Ненада Перуничића путују на турнир Златне лиге у Мец и Париз, где ће 3. и 5. јануара одиграти мечеве са Француском и Норвешком.

Европско првенство по први пут одржаће се у три земље од 9. до 26. јануара, а први меч играће против Белорусије (9.1), два дана касније против Црне Горе, док ће на крају групне фазе 13. јанаура снаге одмерити против Хрватске.

Две најбоље селекције избориће пласман у главну фазу такмичења (ТОП 12) у Бечу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести