Перуничић: Крив сам, али не могу да променим главу играча

БЕРЛИН: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничих преузео је кривицу за данашњи пораз од Бразила на Светском првенству у Берлину од 24:22, али и констатовао да неке ствари не може да промени.
Perunicic Nenad/Fonet /AP
Фото: FoNet

"Затечен сам менталном блокадом момака који нису довољно веровали. Невероватно је да их ја нисам психолошки спремио, спутавала их је важност утакмица. Видели смо потпуну крајност, безграничан број техничких грешака. Те се ствари не уче у репрезентацији. Не могу да упирем у играче прстом, сва одговорност је на мени. Али, неке ствари су јасне, не могу да променим  главу, начин размишљања и страх који постоји", рекао је Перуничић.

Додао је да играчи морају да преузимају одговорност.

"Нисам одустао од њих. Имали смо и шансу да се вратимо у утакмицу. Једноставно ту врсту одговорности и разума, немају. Када је нешто јако важно, нема их. Када си дошао овде, значи да си најболљи. Бежање, да  неко други преузме одговорност, то је питање карактера. То је било болно за мене. Немају ту снагу да верују да могу. То је ствар психе", поручио је Перуничић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести