Перуничић: Огромна одговорност, али не плашим се изазова

БЕОГРАД: Нови селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић изјавио је данас да осећа огромну одговорност, али да се никада није плашио изазова.
Nenad Perunicic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

"Захваљујем се свима на подршци. Први утисак је осећај огромног поноса, задовољства и части. Ово је огромна одговорност, али никад се нисам плашио изазова. Дајем увек максимум од себе, као што сам радио као играч, видећемо на крају учинак", рекао је Перуничић на промоцији у просторијама РСС.

Перуничић је истакао да ће преузети терет одговорности.

"Тај камен ћу узети са великим задовољством јер се не плашим. Знам да ћу бити свој и живети за рукомет и репрезентацију као и до сад. Увек сам тежио ка бољем и већем циљу. Постоји једна врста треме, али нисам тремарош. Највећи изазов који прихватам пуног срца, стајаћу иза својих циљева и за њих сам спреман да погинем и нећу тражити друге разлоге", казао је Перуничић.

Када је реч о играчима које ће позвати за репрезентације рекао је да неће много мењати. 

"Момци који су изнели терет у квалификацијама за Светско првенство, у изузетно тешким условима, показали су огроман мотив, срчаност, све оно што смо били изгубили. То су момци где је просек 20 година, али биће сигурно допуна и измена. Нисам неко ко ће враћати искусне играче и звучна имена. Они имају довољно искуства да изнесу терет играња у репрезентацији. Биће малих промена, мени су најбитнији фајтери. Има момака који играју у иностранству и који су занемарени, а сигурно могу да дају свежу крв", казао је Перуничић и додао да му је жао младог Јовановића који ће због повреде дуже паузирати.

Он је истакао да људи који буду у стручном штабу, неће имати улогу помоћника, већ пуноправног сарадника. 

"Имам пуно година у рукомету, али не и као тренер. Био сам критичар и очекујем критике, а најмање сам коментарисао начин игре. Репрезентације је ствар коју радиш људски кад дођеш из великог клуба. Увек смо излазили као ратници, расположени и увек су противници знали да ћемо играти фајтерски", закључио је Перуничић. 

Перуничић је на овој функцији наследио Љубомира Обрадовића, који је привремено водио тим након смене Јовице Цветковића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести