Перуничић пред ЕП и дуел са Црном Гором: Исти смо народ

БЕОГРАД: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић изјавио је да је у екипи влада озбиљност и одговорност пред предстојеће Европско првенство.
Nenad Perunicic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

"До почетка Европског ћемо имати три конкретна, озбиљна тренинга, па ћемо покушати да их искористимо максимално за неке ствари које су нам изузетно важне. Драго ми је да видим ове момке да су спремни, орни за рад, али знам да су уморни, таква је Бундеслига. Није ми јасно што траје две недеље дуже, али шта је ту је. Што се осталих момака тиче, то су људи који имају велику жељу, вољу, карактер. Присутна је озбиљност, одговорност, добра је то екипа", рекао је Перуничић за сајт Рукометног савеза Србија.

Перуничић је истакао и да је задовољан припремним мечевима портив Египта, где је српски тим забележио победу и пораз.

Пре одласка у Грац, рукометаши Србије играће припремне утакмице на турниру "Златна лига", а први портивник је Француска са којом се састају 3. јануара од 20.45.

"Инсистирао сам на томе да имамо јаке припремне утакмице. Не само због противника, већ због ауторитета, поштовања. Добро знате да нити један светски турнир, пре деценију-деценију и по не би могао да прође без наше селекције. У Француску идемо да парирамо сваком и покажемо да можемо да играмо. О томе смо Динар и ја причали још током претходног Светског првенства. Имам жељу и да одрадимо заједнички тренинг са Французима, мислим да би нам то много помогло".

Европско првенство почиње 9. јануара, а Србија је у групи А са Белорусијом, Хрватском и Црном Гором.

"Не живим у прошлости, гледам екипу која је сада и више немамо право да се хвалимо како смо најбољи и највећи. Смене у светском рукомету су велике. Ми смо у стварању нечега што може да буде добро. Белорусија је сјајна репрезентација, која је комплетмна. Што се Црне Горе тиче, то је млада и добра екипа, са младим тренером, који је скандинавска школа. Искрено, не свиђа ми се овај набој који постоји, за мене је то један народ и мој став је да се светиње не дирају. Момке ћу покушати максимално да заштитим од свега. За Хрвате не треба трошити речи, најквалитетнији су и то је чињеница. Морамо да гледамо себе, то је најбитније, а ја грантујем да ће ови момци бити борбени, да ће показати срце. Надам се најбољем, Управни одбор је поставио циљ проласка у наредну фазу, ја увек верујем у више. Но, видећемо, верујем у ове момке", закључио је Перуничић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести