Почиње ЕП за рукометашице, Србија се нада добром резултату

БЕОГРАД: Европско првенство за рукометашице почиње данас и играће се до 20. децембра у данским градовима Хернингу и Колдингу.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Шампионат Европе био је под великим знаком питања, пошто је две недеља пред почетак Норвешка као домаћин, одустала од огранизације због ситауције изазване корона вирусом.

Данска је прихватила потпуну организацију, па ће ово ЕП бити прво континентално такмичење у неком колективном спорту које ће се одржати у пандемијској 2020. години.

У специфичним условима и строгим правилима, рукометашице ће бити смештене у "црвеном балону", у ком је кретање дозвољено само у оквиру хотела и дворане, а све у циљу да се могућност заразе корона вирусом сведе на минимум.

Изабранице Љубомира Обрадовић требало је у уторак да стигну у Данску, али су проблеми у вези са тестирањима одложили пут, те су јутрос су кренуле у Колдинг, где ће сутра од 20.30 почети наступ на ЕП, дуелом против Холандије.

Србија игра у групи Ц, заједно са Холандијом, Мађарском и Хрватском, а много оптимизма и наде полажу на овај шампионат.

Иако су последњу званичну утакмицу рукометашице Србије одиграле прошле године у децембру на Светком првенству у Јапану, када су у борби за пето место поражене од Црне Горе, осокољене успехом који их је одвео у квалификације за Олимпијске игре у Токију, желе да наставе континуитет добрих резултата и на ЕП у Данској и надају се високим дометима.

Боје Србије у Данској браниће:

голмани: Катарина Томашевић, Јована Рисовић, Кристина Граовац,

лева крила: Сања Радосављевић, Дијана Радојевић, Тимеа Милошевић,

пивоти: Драгана Цвијић, Слађана Поп-Лазић, Јована Милојевић, Јелена Агбаба,

десна Крила: Катарина Крпеж-Шлезак, Жељка Николић, Ана Којић,

бекови: Јована Стоиљковић, Јелена Трифуновић, Јована Јововић, Андреа Лекић, Тамара Радојевић, Кристина Лишчевић, Јелена Лавко, Анђела Јањушевић и Марија Агбаба.

Након дуела са Холандијом, наредни ривали биће Мађарска у недељу од 16 сати, а са Хрватском се састају следећег уторка од 18.15.

По три најбоље екипе из сваке групе наставиће такмичење у другој фази, у којој се група у којој су српске руометашице укршта са групом Д, где су Румунија, Норвешка, Немачка и Пољска.

Титулу шампиона бране рукометашице Француске.

Групе:

А (Хернинг): Француска, Данска, Црна Гора, Словенија;

Б (Хернинг): Русија, Шведска, Шпанија, Чешка;

Ц (Колдинг): Холандија, Мађарска, Србија, Хрватска; Д (Колдинг): Румунија, Норвешка, Немачка, Пољска.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести