Почиње надметање у Б Суперлиги за рукометаше: Југовић циља елиту

Овог викенда почиње и надметање у рукометној Б Суперлиги, а у мушкој конкуренцији највеће шансе за прву позицију у групи север-центар дају се Мачви.
Pred novim izazovom: Boris Žarković Foto: Dnevnik.rs
Фото: Пред новим изазовом: Борис Жарковић Фото: Дневник.рс

Место међу потенцијалним кандидатима за највиши пласман виде и у Југовић из Каћа, коме је ово друга сезона у другом рангу такмичења.

- Пред играче и сручни штаб управа је поставила пласман у елиту, по могућности већ ове сезоне. Свесни смо да ће то бити тешко остварљиво имајући у виду да још нисмо комплетирали екипу, а и ја сам са играчима почео да радим пре седам дана, што је исувише мало времена да се привикнемо једни на друге и да прихвате моју филозофију игре. За то је потребно време - сматра шеф струке Каћана Борис Жарковић.

Жарковић је имао прилику да и раније буде део Југовићеве породице.

- Две године радио сам  у Југовићу док је он био у Суперлиги. Тадашњи директор Драган Врговић ми је најпре поверио рад са млађим категоријама, да бих потом последњу годину дана предводио с клупе прву екипу, после чега сам отишао у иностранство. Драго ми је да је и нова управа, са Душаном Мирковићем на челу, запазила тадашњи мој, надам се, добар рад и пре неколико дана ми указала поверење.


Без беле заставе у Новом Бечеју

Рукометаши Југовића вечерас од 19.30 часова играће у Новом Бечеју против Јединства.

- Познајемо екипу Јединства, остали су у готово истом саставу као и прошле сезоне. Имајући у виду наше резултате током припремног периода, надамо се да ћемо победити Јединство – оптимиста је Жарковић.


Летос је екипу напустило осам играча, који су углавном пронашли ангажман у иностранству.

- За нас још није завршен прелазни рок, трагамо за појачањима, а приоритет су нам два бека. Очекујем да и тај горући проблем решимо ускоро. Током ових седам дана рада приметио сам да су играчи вољни да тренирају максимално и да су свесни одговорности и тежине имена клуба чије боје бране, као и то да само ако запну из петних жила можемо да заиграмо у елити - нагласио је Борис Жарковић, који је изразио посебну захвалност руководству Војводине, које им је дало два играча, репрезентативце млађих категорија Николу Ковачевића и Луку Рогана.

Боје Југовића ове сезоне браниће Мазалица, Гроздић, Марић, Кочић, Андрић, Бијељац, Миловановић, Кукић, Момчиловић, Ћеран, Аћимов, Божин, Ковачевић, Роган и Маричић.

        Ј. Галић

Данас

АРКУС Суперлига (М) - БЕОГРАД: Партизан - Пролетер (19), КОСТОЛАЦ: Рудар - Кикинда Гриндекс (19), НИШ: Железничар 1949  -  Нови Пазар (17.30), Црвена звезда  -  Дубочица 54 (20).

Суперлига (Ж) - НИШ: Наиса - Војводина (19.30), ЗАЈЕЧАР: Зајечар 1949 - Јагодина (19).

Супелига Б (М) - НОВИ БЕЧЕЈ: Јединство - Југовић (19.30), ВЕЛИКА ПЛАНА: Морава - Смедерево (19.30).

Суперлига (Ж) - КРАГУЈЕВАЦ: Раднички - Кучево (19), ПАНЧЕВО: Панчево - ОРК Београд (18).

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести