Подршка организацији утакмице Србије и Швајцарске у Новом Саду

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас председника Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића са сарадницима и председника Рукометног клуба „Војводина“ Милана Ђукића и директора клуба Дарка Јефтића.
d
Фото: Покрајинска влада

Тема разговора је била организација квалификационе утакмице за Европско првенство у рукомету између репрезентација Србије и Швајцарске 16. јуна у Новом Саду.

Покрајински секретаријат за спорт пружиће пуну подршку организацији ове одлучујуће утакмице за одлазак на Европско првенство и, како је рекао Батез, Нови Сад дуго није имао званичну утакмицу сениорске репрезентације у рукомету. Покрајински секретар за спорт честитао је представницима Рукометног клуба „Војводина“ на новој, седмој за редом титули државног шампиона.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић изразио је задовољство због подршке и са покрајинског нивоа, с обзиром да је рукомет веома развијен и популаран на територији Војводине. Одлучујућа утакмица најбољих рукометаша Србије и Швајцарске одржаће се 16. јуна, у великој дворани новосадског „Спенса“.

Председник Рукометног клуба „Војводина“ Милан Ђукић рекао је да ће овај клуб, заједно са РСС бити технички организатор овог важног дуела, пошто већ има велико искуство у организовању великих спортских сусрета.

На данашњем састанку било је речи о пројекту реконструкције спортске хале на Сланој бари у Новом Саду, како би се обезбедила рукометна дворана за одржавање утакмица и највишег ранга, као што је Лига шампиона.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести