Поп Лазић: Врхунац генерације у наредних годину дана

Српске рукометашице пласирале су се на Светско првенство после тријумфа у двомечу баража против Пољске (33:19 - 27:30).
srbija_poljska
Фото: Duel Srbije i Poljske, foto: RSS

Пивотмен националног тима Слађана Поп Лазић истакла је задовољство урађеним:

- Спремале смо се добро. Од првог дана смо кренуле јако са тренинзима и видео материјалима. Желеле смо да одемо на Светско првенство и то смо и оствариле. На Светском првенству очекујемо добру игру. Надамо се најбољем. Желимо да ова генерација достигне врхунац у наредних годину дана, спремамо се за то претходне две-три године. Увек имамо пех на Првенствима, надам се да ће овог пута бити добро - рекла је Поп Лазић за сајт РСС.

На њене речи се надовезала повратница у национални тим Кристина Лишчевић:

- Одиграле смо одлично пред српском публиком, без обзира колико су људи веровали или нису у нас. Имале смо најтежег противника у баражу, али направиле смо добар резултат у Зрењанину и све је после било лакше. Заслужено смо прошле у Јапан. Девојке познајем већ годинама, то се показало, није ми требало пуно времена да уђем у све те варијанте које смо радиле. Радиле смо пуно, тренинзи су трајали по два сата. Било је времена да уђемо у штос у нападу и одбрани, шта се ради, шта не, надам се да су гледаоци имали шта да виде - рекла је Лишчевић, а онда изнела очекивања од Светског првенства у Јапану које је на програму у децембру:

- Ова генерација увек обећава много. Све зависи да ли ће бити девојке здраве. Сада смо били без пар повређених девојака које би нам значиле у одбрани. Све девојке које су биле на терену показале су да у ствари могу. Да би се издржало првенство потребно је више играчица и времена за сваку да одмори. Надам се да ће убудуће бити више солуција. Свака част, скидам капу девојкама на борбености, оваква игра сигурно обећава медаљу. Волела бих да се пласирамо и освојимо медаљу и на Олимпијским Играма. Тако би урадили оно што сваки спортиста сања - закључила је Лишчевић.

Жреб за Светско првенство биће одржан 21. јуна у Токију.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести