Пораз рукометаша Србије у Швајцарској, ЕП све даље

Рукометаши Србије изгубили су од Швајцарске са 29:24 у другом колу Групе 2 квалификација за Европско првенство 2020. године.
srbija svajcarska2, fonet
Фото: FoNet

Изабраници Ненада Перуничића нису успели да дођу до бодова у Цугу где су домаћини имали подршку 4.000 гледалаца. „Орлови“ су били озбиљан такмац Швајцарцима у већем делу утакмице, све до 40. минута утакмице. После повреде Лазара Кукића, који је добио ударац лактом у нос, уследила је серија Швајцараца 6:1 и више није било резултатске неизвесности.

Одлично је стартовао Перуничићев тим, иако некомплетан, са Дарком Ђукићем у улози десног бека. Добро је српски напад повео Миљан Пушица, уз Зорана Николића и Немању Илића, најрасположенији у уводном делу меча. Вођство нашег тима од 5:2 пратио је тајм-аут клупе домаћих после кога долази до преокрета. Анди Шмид, уз Алена Милошевића, успешно је водио напад Швајцараца до 10:7. Одбране Владимира Цупаре вратиле су Србију у егал до краја првог полувремена (12:11).

Одлична рола Немање Илића и Богдана Радивојевића на старту другог дела (16:15) довела је до напада за нерешено у 38. минуту. Повреда носа Лазара Кукића, кога је лактом некажњено ударио пивотмен домаћих Мајстер, пореметила је игру у нападу Србије, као и фокус српских играча. Серијом 6:1, коју су предводили Рубин и Шмид, Швајцарци су отишли на 22:16 у 46. минуту.


Селектор Ненад Перуничић: Идемо тежим путем

Селектор Ненад Перуничић после пораза истакао је да је поносан на играче зато што су 60 минута били спремни за борбу.

Фото: FoNet

„То смо показали упркос неким стварима које нам нису ишле на руку од самог почетка. То је тежи пут којим морамо да идемо ка пласману на ЕП. Надам се да Кукић и Мошић нису теже повређени, обојица имају ране, један на глави, други на нози. Имали смо огромну жељу, показали смо карактер до самог краја. Морали смо да импровизујемо неке ствари, али битно ми је да смо имали циљ борбе, давања, посвећености и то смо испунили“, нагласио је Перуничић.


Са ослабљеном бековском линијом снаге за повратак није било. Радивојевић је уз Немању Илића и Цупару био расположен у самој завршници постигавши пет од својих седам голова у последњих 15 минута. Успео је Ненад Перуничић да заустави пад тајм-аутом у 52. минуту при резултату 25:18, али до преокрета није дошло. У првом колу Србија је одиграла нерешено са Белгијом, а следеће мечеве у квалификацијама одиграће са Хрватском у априлу 2019. године.Како сада ствари стоје, Европско првенство је прилично далеко за наш подмалађени тим. Истина, тек су одиграли две утакмице, с тим што је изгубљен бод  од аутсајдера Белгије на домаћем терену, а следе утакмице са Хрватском, репрезентацијом која је годинама у светском врху. Код сваке промене слектора, а често се мењају, најављује се нови почетак и бољи резултати, легендарни рукометаш а сада селектор Ненад Перуничић није резултатски ваљано стартовао у овим квалификацијама.Но, треба га подржати, њљга и подмлађену репрезентацију.

К. Б.

Фото: FoNet

ШвајцарскаСрбија 29:24 (12:11)

ЦУГ: Дворана Босард арена, гледалаца: 4.176. Судије: Бараноски, Леманович (Пољска). Седмерци: Швајцарска 5 (4), Србија 2 (2). Искључења: Швајцарска 6, Србија 8 минута.

ШВАЈЦАРСКА: Шмид 10, Мајстер 2, Рубин 4, Швајлен, Лир 4, Сидорович, Фон Дешванден, Портнер 2, Ротлисбергер, Кутел, Марош 2, Рамсајер, Гербл 1, Блатер, Бринголф, Милошевић 4.

СРБИЈА: Пушица 1, Воркапић, Поповић, Ђукић 1, Пешић 1, Радивојевић 7, Милић, Ђорђић, Н. Илић 8, Мошић 1, В. Илић 1, Николић 3, Кукић, Сретеновић 1, Цупара, Милосављев.

ГРУПА 2

Швајцарска – Србија            29:24

Белгија – Хрватска               25:30

1. Хрватска        2      2      0      0      61:53        4

2. Швајцарска    2      1      0      1      57:55        2

3. Белгија           2      0      1      1      52:57        1

4. Србија            2      0      1      1      51:56        1

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести