После седам година у Бешки се опет игра рукомет

Пре седам година Рукометни клуб Хајдук из Бешке нестао је са мапе Војводине, а највећим делом томе је кумовао недостатак новца и мањак ентузијаста спремних да се боре са недаћама.
Hajduk Beska/J. Galic
Фото: Ј. Галић

Од недавно, пре осам месеци рукометна лопта поново је почела да се котрља у Бешки, а највеће заслуге за то припадају Дарку Тривковићу, који је прошле године окончао играчку каријеру. Последњих десет година играо је у Мађарској.

–Последње две године у Мађараској сам био укључен у рад са млађим категоријама, где су ми моји тадашњи тренери давали подршку и рекли ми да имам смисла за овај посао. По доласку у Бешку нисам могао да се сложим с чињеницом да нема ни женског ни мушког клуба, који је с радом престао 2011. године, а рукомет је традиционалан спорт у Бешки. У разговору са бившим саиграчима решио сам да покренем рукомет с мртве тачке. Добио сам подршку од мештана и локалне самоуправе и пошто се то поклопило са мојом жељом и вољом да радим са децом ушао сам у ту причу – појаснио је Дарко Тривковић.

После разговора и пресабирања, схватио је Тривковић да је најбоље да крене да ради са децом рођеном 2005. године и млађи.

– За сада то доста добро функционише, имамо подршку родитеља, спонзора и локалне самоуправе. Велику помоћ имам од бивших саиграча Борише Милосављевића, ДејанаПредовића и мог првог тренера Ненада Вукмановића, који ми дају снагу. Окупили смо око 60 малишана од девет до 13 година и верујемо  да ћемо за две-три године оформити прву екипу и да ћемо  кренути од најниже лиге. Прича ће имати смисла ако Бешка коначно добије толико жељену и потребну дворану.Немање дворане прилично нам отежава играње рукомета, а једино то могу да раде на бетону и то када је лепо време. Имамо прилично талентоване деце, већ нас сви препознају и често позивају на турнире – рекао је Дарко, који више не може без тренерског посла, а који опет тражи много одрицања.

Свестан је Дарко да за тренерски рад није довољно то што си био играч, па је, како каже, завршио тренерску школу РСВ и ту неће да стане са усавршавањем.

– Мени је срце испуњено зато што се рукомет поново игра у Бешки. Надам се да је, уз максималан приступ и озбиљан рад, будућност деце у овом спорту у Бешки обезбеђен. Циљ је да од деце из села створимо прволигаша, који ће бити понос села, да се за ту децу чује и да та деца касније играју у великим клубовима, јер ће тако проносити славу нашег Бешке и рукомета – највио је Дарко Тривковић.

Текст и фото: Ј. Галић

Сви победници

Недавно је  Хајдук био домаћин турнира у мини-рукомету, 21. манифестације иза које је стао  Сремски округ. На турниру је учествовало 16 екипа, по осам мушких и женских.

–Пре пет-шест година у Бешки је био организоаван последњи турнир. Успели смо уз подршку и надзор координатора за Сремски округ Мирка Перендије да организујемо турнир у мини-рукомету, на коме су сви били победници, имајући у виду да су изабрали овај спорт и да су приказали максимално залагање и одређене елементе рукомета на солидном нивоу – рекао је Тривковић.  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести