Председник општине Кула Дамјан Миљанић приредио пријем за рукометаше Црвенке

Председник општине Кула Дамјан Миљанић приредио је пријем за рукометаше Црвенке који су кроз бараж сусрете успели, након осам сезона, да се пласирају у рукометну елиту - Суперлигу Србије.
prijem_rukometasa_crvenka
Фото: Пријем рукометаша Црвенка, фото: Приватна архива

У свом обраћању руководству, предвођеном председником клуба Милисавом Ковачевићем, стручном штабу, предвођеном тренером Владимиром Зејаком и играчима Рукометног клуба Црвенка председник општине Дамјан Миљанић је апострофирао чињеницу да је овај клуб пример како се и са врло скромним финансијским средствима може до успеха, јер су пресудни вредан рад и таленат.

- Сви они који се баве спортом били су радосни и одушевљени повратком Црвенке у елиту, али и сви остали како грађани наше општине тако и целе Србије. Црвенка у том рукометном смислу припада Суперлиги и сви који су чули ту информацију нису крили задовољство. Данашњи пријем је симболичан да им се захвалимо на том резултату, јер пре свега, то је резултат тих спортиста не само у симболичном већ и у буквалном смислу зато што су у јако тешким условима, пре свега изузетно финансијски скромним успели да се изборе за Суперлигу, па да то финансијско бреме не би убудуће било проблем договорили смо се да буџет општине Кула који је опредељен за Рукометни клуб Црвенка за следећу годину буде увећан за три пута, а већ су се јавили и неки спонзори и са припремама и са опремом. У наредном периоду општина ће потпуно стати иза овог клуба, у смислу да ћемо заједно преговарати са спонзорима и истицати значај Рукометног клуба Црвенка и мислим да ћемо и тај финансијски оквир успети да решимо – рекао је Миљанић, и додао да оно што је за општину још значајније јесте чињеница да се показало да је улагање, пре свега у омладински спорт, доноси резултате и у професионалном спорту. То су потврдили млади рукометаши Црвенке који су сви поникли у овом клубу, а то је нешто што нема нико не само у Србији него и шире.

У име Рукометног клуба Црвенка на пријему је захвалио директор клуба Владо Рачић, који је, поводом остварења великог успеха истакао и пресудну улогу локалне самоуправе.

- У овом тешком времену требало је обезбедити средства као гаранцију да ће екипа играти бараж. Председник нам је изашао у сусрет, уплаћено нам је 400 хиљада без којих не би могли да се такмичимо. Самим тим нам је показао да верује да можемо да остваримо успех, испунимо циљ који смо себи у ранијем периоду зацртали. Тај гест је свакако и играчима дао велики стимуланс да докажу да могу, што су и показали изборивши пласман у Суперлигу Србије – рекао је Рачић.

Данашњем свечаном пријему рукометаша Црвенке уз председника општине Дамјана Миљанића присуствовали су и његови помоћници Јелена Павков и Страхиња Паравина.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести