Представљањем селекција и турниром обележен Дан женског рукометног клуба Војводина

Другу годину заредом, на  заиста леп начин обележен је Дан женског рукометног клуба Војводина, у години када слави  шест и по деценија постојања.
Rukometasice Novog Sada 5
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Лепа слика послата је са Слана бара, где су се на једном месту нашле све млађе категорије од осам до шеснаест година, као и прва екипа. Свечаност су подржали ЖРК Словен из Руме и РК Лавови из Бачке Паланке, који су учествовале на турниру „Гол за петицу“, организован за узраст дванаестогодишњакиња.

Председник Управног одбора Војводине Мишко Томић је истакао да је клуб, који броји око 140 чланова, један од ретких у Србији који ради са свим селекцијама, од најмлађе  у мини рукомету, до сениорске у Суперлиги.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

– Трудићемо се да ово постане традиционална манифестација. Ово је прилика да промовишемо све селекције и да покажемо резултате. Битно је да смо на једном месту окупили све наше чланове и промовисали их. Циљ манифестације је  и да покажемо да спорт и школа могу заједно. Наши тренери посећују децу у школи и прате њихов успех. Увек може боље и томе тежимо, али смо задовољни и са овим – рекјао је Томић.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Награде најбољима

Управа клуба наградила је 27 рукометашица чији је просек оцена у претходној школској години био 5.00. Једна од њих је и Марија Рнић.

– Ова награда ми је значајна зато што сам успешна у школи и спорту. Рукомет ми се свиђа и један од мојих циљева је да обучем дрес с националним грбом – рекла је Рнићева.


Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Свечаности су присуствовали члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, начелник Управе за спорт Властимир Мастиловић, председник Спортског савеза Града  Владимир Шишка и други.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

– Драго ми је да се схвати важност млађих селекција. Такав приступ основ је сваког успешног клуба који жели да направи свој играчки кадар и да дуго траје, а уједно доприноси промоцији правих вредности и правилном развоју деце школског узраста, што изузетно вреднујемо и због тога и подржавамо овај клуб - рекао је Цвјетићанин, коме је уручена плакета за подршку Града клубу. Плакету су добили и Мастиловић и Шишка, док су захвалнице добили Градски рукометни савез и учесници турнира.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Координатор свих млађих селекција Слађана Грујић поносно је истакла да имају око 120 девојчица.

– Још увек постоје предрасуде за женски спорт, с чиме се боримо, али истрајавамо у томе. Прошле године смо први пут правили ову манифестацију и деца и родитељљи су очигледно препознали нашу идеју. Важно нам је да деца у догледно време заиграју у сениорској екипи – рекла је Грујићка.

Ј. Галић

Фото: Дневник (С. Шушњевић)
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести