Признање за српског тренера: Јордовић на челу Сегединове академије

Један од најбољих српских тренера и члан стручног штаба репрезентације Србије која је 2012. године освојила сребрну медаљу на Европском првенству Владан Јордовић, после годину дана паузе, вратио се у Мађарску.
jordovic vladan
Фото: Владан Јордовић, фото: приватна архива

Овога пута именован је за директора рукометне академије једног од најбољих европских клубова Мол ПИК Сегеда. Суштина његовог деловања је спровођење тренажног процеса према систему који раде шеф стручног штаба првог тима Хуан Карлос Пастор.

Такође, ту је и координација и управљање системом који чини око 300 дечака, са којима ради 16 тренера, потом контрола ефеката тренинга, индивидуалног рада, организација и функционисање тренажног процеса, као и усаглашавање са обавезним програмом рада Мађарске рукометне федерације, припремљен за све узрасне категорије.

Јордовић ће на функцију ступити 1. јула, а до тада упознаје се са послом и обавезама. Нема сумње да је наш стручњак поносан на то што је добио шансу да буде део једног од највећих рукометних клубова Европе. Наравно, свестан је и одговорности која се подразумева уз овакву функцију. Имајући у виду да Јордовић воли изазове, нема сумње да је ПИК Сегед прави клуб за њега и прилика да своје идеје угради у функционисање рукометне академије.

Иначе, у клубу има још тренера из наше земље, Марко Кривокапић је први сарадник Хуану Карлосу Пастору, а Ненад Дамјановић је задужен за голмане.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести