Промењен термин квалификационе утакмице рукометаша за ЕП: Срби и Хрвати играју 11. априла

Рукометаши Србије у трећем колу Групе 2 квалификација за одлазак на Европско првенство одмериће снаге са селекцијом Хрватске.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Утакмица ће се играти 11. априла (18) у београдској хали “Александар Николић“, иако је првобитан термин био дан раније. Имајући у виду да је 10. април Дан НДХ, Рукометни савез Србије, првенствено због безбедности, реаговао је и у сарадњи са европском кућом рукомета променио термин за 11. април.

Иначе, дуели ове две репрезентације одувек су привлачили велику пажњу, а у овој деценији четири пута су се састале. На Светском првенству 2011. у Шведској било је 24:24, годину дана касније, пред 20.000 гледалаца у Арени, наши рукометаши су славили са 26:22 у полуфиналу ЕП, када су и освојили сребрну медаљу. Неколико месеци касније, Хрватска је савладала Србију (31:23) на ОИ у Лондону, а последњи окршај виђен је у Сплиту прошлог јануара, када је домаћин славио (32:22) на отварању Европског првенства.

Репрезентација Србије отворила је квалификације ремијем са Белгијом (27:27) у Зрењанину, након чега је уследио пораз у Швајцарској (24:29), што пред састав селектора Ненада Перуничића намеће императив победе у наредном дуелу са Хрватима.

Три данас касније исти ривали ће се састати у Задру.  

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести