Промоција мини -рукомета у Спортском центру Сајмиште

Промоција мини-рукомета одржана је у СЦ „Сајмиште“ у оквиру пројекта „Лето на базену“, који реализује Спортски центар “Војводина”.
србија
Фото: Град Нови Сад

Мини рукомет представља специфичан рад са децом од седам до десет година. Услови за популаризацију овог спорта развили су се, између осталог, захваљујући савременој опреми и лоптама које су сада много прилагођеније почетницима, као и терени који их има све више.

Тим поводом, председница Градског рукометног савеза Татјана Медвед истакла је да добро осмишљен концепт, развојни пројекат и разне манифестације имају за циљ да привуку децу и заинтересују их да почну да се баве овим спортом.

Трудимо се да омасовимо и да реализујемо пројекте који имају за циљ развијање базе млађих категорија и младих селекција у рукомету (Огњен Цвјетићанин)

– Упркос томе што други, популарнији спортови на неки начин угрожавају нашу егзстенцију, струка коју тренутно имамо у Новом Саду је више него задовољавајућа и чини да сву ову децу научимо и изведемо на прави пут – додала је Татјана. – Наш план је да се што више појављујемо у граду разним промоцијама којима ћемо покушати да омасовимо и мотивишемо децу да се баве овим спортом.

 Чињеница да највећи број школа у Србији нема на располагању фискултурне сале које су погодне за рукомет, јасно је да су овим широко отворена врата за примену мини–рукомета, што представља још један вид упознавања деце са спортом. Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин каже да ће Нови Сад наставити да подржава овај спорт.

– Покушавамо што више да популаризујемо рукомет и промовишемо га у Новом Саду. Трудимо се да га омасовимо и да реализујемо пројекте који имају за циљ развијање базе млађих категорија и младих селекција у рукомету – саоштио је Цвјетићанин. – Град Нови Сад подржава овај тип акција, пружа им пуну подршку, а оно што очекујемо заузврат јесте већи одзив и заинтересованост младих за овај спорт.

        М. Нинковић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести