Седница УО РСС: Одлука о проширењу Суперлиге на Скупштини АРКУС-а

Рукометна влада Србије заседала је иза затворених врата у проширеном саставу са пет представника клубова Суперлиге, далеко од очију јавности.
rss
Фото: RSS

Била је то прилка да представници АРКУС-а изнесу своје ставове и аргументе зашто су против проширења елитног ранга такмичења, што је то већ урадио Управни одбор РСС на претходној седници. Могли су да се чују аргумент за и против проширења, али одлука није донесена, већ је пролонгирана. То би требало да се догоди на седници Скупштине АРКУС-а којој ће присуствовати и чланови УО РСС, а та одлука би требало да буде коначна. Скупштина АРКУС-а би требало да се одржи у наредних 10-ак дана.

И поред свега тога, може се наслутити да ће доћи до проширења Суперлиге на заједничкој седници, а клубове би могло додатно да “одобровољи и омекша”, како смо незванично сазнали, финансијска ињекција РСС поводом незахвалне ситуације због коронавируса. Управни одбор РСС је донео одлуку да ће се бараж за попуну Суперлиге играти до 15. августа, за Б Суперлигу и остале лиге до 22. августа. Две – три седмице касније, требало би да почну лигашка такмичења. Први крећу мушки суперлигаши 29. августа, а елитне даме 5/6. септембра.

Такође, усаглашен је термин фајнал-фора националног купа за 22. и 23. август. У полуфиналу ће се састати Војводина и Металопластика, односно Динамо – Партизан. Код дама, Куп ће се одржати 29. и 30. августа.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести