Радовић и Ценић: Одлична атмосфера у тиму Србије

Млади рукометаши Данило Радовић и Александар Ценић изјавили су да су одлично прихавећени у националном тиму и да је атмосфера одлична.
seniori_stara_pazova_novemba
Фото: РСС

Сениорској репрезентацији Србије у Старој Пазови у новембарској ЕХФ недељи националних тимова они су се први пут придружили, пошто су накнадно позвани на припреме после изостанка Петра Ђорђића и Јовице Николића.

"Окупили смо се у бази ове недеље да урадимо пар тренинга. Ово је моје прво окупљање са сениорском репрезентацијом и стварно се добро осећам. Тренинзи су одлични и екипа ме је одлично прихватила. Рад на овим припремама је доста озбиљнији генерално у односу на рад у клубовима, али тако и треба да буде у репрезентацији. Тренирамо, радимо видео анализе, атмосфера је врхунска, сви су позитивни, сви се друже и забављају и свима је драго што су овде", рекао је Радовић за сајт РСС.

Фото: РСС

"Оваква атмосфера је веома важна јер Европско првенство ће ускоро и сви треба да се што боље припреме и да се оде тамо са озбиљним циљевима", додао је Радовић.

Ценић истиче да му је велико задовољство што је добио прилику да ради са сениорским тимом.

"Ја сам у почетку био на ширем списку, али задњем тренутку сам добио позив због повреде Јовице Николића и част ми је да будем овде са екипом. Атмосфера је одлична, одлично су ме сви прихватили, како тренери, тако и играчи и све је за сада у најбољем реду, рекао је Ценић додао:

Фото: РСС

"Овакав систем рада ми није непознат, сличан је систему из клуба, тако да ми то одговара и лако сам се уклопио. Атмосфера је феноменална, прихватили су ме боље него што сам очекивао, тако да сам презадовољан", закључио је Ценић.

Изабраници селектора Тонија Ђероне одиграће две контролне утакмице против селекције Словачке 5. и 6. новембара, како би проверили тренутну форму и како би се што боље се уиграли за Европско првенство које их очекује у јануару наредне године.

ЕУРО 2022 одржава се у Мађарској и Словачкој од 13. до 30. јануара 2022. године, а репрезентација Србије ће на Европском првенству играти у групи Ц у Сегедину са селекцијама Хрватске, Француске и Украјине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести