Регионална СЕХА лига за рукометаше: Војводина у четвртфиналу

Рукометаши Војводине пласирали су се у четвртфинале Регионалне СЕХА лиге.
vojvodina metaloplastika, seha
Фото: http://www.seha-liga.com

Они су до проласка међу осам најбољих екипа дошли после двомеча са Металопластиком, где су Новосађани славили у оба сусрета. У Шапцу је било 25:24, а у Новом Саду 26:24. Новосађани ће у четвртфиналу играти са једним од најбољих европских екипа мађарским Веспремом.

Као и пре седам дана у Шапцу, Металопластика је деловала у првом делу сигурније, ангажованије и течније, што се одразило и на њихово константно вођство. Предност је износила један до два гола, где је поново Милан Милић стварао велике проблеме домаћину. Војводина је долазила у прилику да постиже голове, међутим, њени играчи су промашили много зицера. Новосадску одбрану 6-0, са изласцима играча на позицијама "2" и "5", доста лако су решавали гости, где је средњи бек Немања Гојковић то радио или са пивотом Игором Чагаљем или са десним крилом Алексом Кљајићем. Треба имати у виду да су Новосађани били оптерећени и великим бројем искључења (чак 14 минута су играли са играчем мање), као и изостанком интервенција својих голмана. За 26. минута шабачки голман Милан Бомаштар имао је девет одбрана, уливајући тако самопоуздање и сигурност саиграчима, наспрам само једне одбране новосадске екипе. У финишу првог дела, Лука Арсенић је одбранио три зицера, што су његови саиграчи искористили и поравнали резултат. Ипак, Александар Бабић је одвео Металопластику на одмор са минималном предношћу.

У наставку утакмице, улоге су биле замењене, Војводина је голом Рајка Продановића први пут дошла у вођство, после оног почетног, да би Стеван Сретеновић повећао на два гола у 35. минуту. Још једном су Шапчани потврдили да нису дошли са белом заставом. Урош Тодоровић и Виктор Матичић уласком са клупе унели су неопходну тежину за "фајт" до последње секунде. Управо то се и догодило, жестока борба је виђена до краја утакмице. Војводинино искуство, физичка спрема и изузетно расположени голман Лука Арсенић били су пресудни да Новосађани славе и у другој утакмици.

Ј. Галић

Војводина - Металопластика 26:24 (11:12)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалацаца 500, судије: Начевски и Николов (Македонија). Седмерци: Војводина 10 (8), Металопластика 3 (2). Искључења: Војводина 18, Металопластика 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина, Милић 1 (1), Прибак 3, Илић 3 (2), Медурић, Арсенић (12 одбрана, седмерац), Ратковић 2, Продановић 1, Томић 1, Станковић 1, Николић 4, Веркић (2 одбране), Грозданић 5 (5), Нешић, Вучковић 1, Сретеновић 3.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Писарић, А. Бабић 4, Чагаљ 3, Бомаштар (14 одбрана, седмерац), Јандрић (3 одбране, седмерац), Дукић 1, Матичић 2, Тодоровић 4, Гојковић 1, Петровић, Милић 5, Кљајић 4 (2), Тркуља, Д. Бабић, Иванић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести