РК Сивац, јесењи првак Прве Лиге север уписан у клупску историју

Прволигашку јесен обојили су рукометаши Сивца, који су овај део првенства завршили на првој позицији са 11 победа из исто толико одиграних утакмица, са гол разликом од чак плус 130 голова.
1
Фото: Рукометаши Сивца су у свих 11 утакмица били победници

- Сви  смо задовољни и поносни на полусезону, као и на целу 2018. Ова година  ће златним словима остати уписана у аналима сивачког рукомета. Оно где смо претходне такмичарске године стали, када нам је мало недостајало да остваримо пласман у Суперлигу,била нам је као одскочна даска за све што ће се дешавати у овој такмичарској сезони. Сада смо на пола првенствене трке, задовољни смо и резултатима и приказаном игром – каже тренер сивачких рукометаша Бранко Жежељ.

У претходној сезони Сивац 69 је освојио треће место, што је било добар замајац за ову сезону.

- Ми лествицу подижемо из сезоне у сезону. Где смо прошле сезоне стали одатле смо у овој кренули. Нисмо много играча доводили, али довели смо оно што нам је требало, а то су голман Богојевић и средњи бек Милојевић, оба из Апатина. Оно што је требало овој екипи они су донели, са њима смо погодили, а да будемо поштени то смо од њих и очекивали .

Титула јесењег првака не би требала да је изненађење јер из табора сивачког прволигаша јасно су поручили да им је циљ Суперлига. Рукометаши Сивца су потврдили клупске амбиције, а јесен је стала у утакмици са екипом Јабуке(26:19), која је по садашњој ситуацији једини конкурет за прво место.

Јесен су играчки обележили голман Богојевић и убојити стрелац Чабаи, а једнодушна оцена је да јње успех донела одлична атмосфера у екипи.

- Атмосфера је оно што краси ову екипу, што се очитава од првог дана припрема,а што можда наши ривали немају.

Да су рукометаши Сивца зрели за Суперлигу показало је и њихово учешће у Купу Војводине. Застали су у полуфиналу од Спартак Војпута, а пре тога славили су против Пролетера и Црвенке. Разлог више да изабраници Бранка Жежеља верују да могу остварити циљ је и то што су добили своју халу у Сивцу и што ће у пролећном делу заиста бити домаћини.

- С обзиром да су нас и у Црвенки пратили наши навијачи, када на пролеће будемо играли у нашој дворани у  Сивцу верујемо да ћемо увек имати пуну халу, а на крилима подршке са трибина за нас нема непобедивих у лиги– јасан је тренер Бранко Жежељ.

Ђ. Бојанић

Фото:  РК Сивац 69

Када на пролеће будемо играли унашој дворани  Сивцу верујемо да ћемо увек имати пуну халу, а на крилима подршке са трибина за настада, верујем, нема непобедих у лиги (тренер Бранко Жежељ)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести