РК Војводина се појачао: Рајко Продановић на Сланој бари

У редове Војводине стигло је још једно појачање, пето ове сезоне.
rajko prodanovic
Фото: Рајко Продановић, фото: СЕХА

Велики корак направили су челници актуелног шампиона пошто су на Слану бару довели бившег репрезентативца Србије 30–годишњег Рајка Продановића, који игра на позицији десног крила. Рођени Гајдобранин потпис је ставио на двогодишњи уговор.

Продановић ће у великој мери својим искуством допринети екипи тренера Бориса Ројевића, јер иза себе има богату интернационалну каријеру. Поникао је у каћком Југовићу, одакле је отишао у Антекјеру у Шпанију, а играо је још за Вардар, ПИК Сегед у два наврата, Веспрем, био је на позајмици у Рајн Некар Левену, а пре доласка у Нови Сад носио је дрес Мешков Бреста из Белорусије.

Са кадетском репрезентацијом Србије освојио је европско и светско злато, а као јуниор постао је вицешампион света. На Европском првенству у Београду 2012. године са сениорским националним тимом дошао је до сребрне медаље. Он ће се ове сезоне у дресу Војводине у оквиру регионалне СЕХА Гаспром лиге сусрести са бившим клубом Мешков Брестом. Први дуел одиграће се на Сланој бари 16. октобра у 6. колу такмичења.

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести