РК Војводина: Стигао Словенац Оцвирк

Иако је до краја Аркус лиге остало још једно коло, нови-стари шампион Србије, Рукометни клуб Војводина, увелико је почео склапати играчки мозаик за следећу сезону.
rokomet.com/Грегор Оцвирк
Фото: rokomet.com/Грегор Оцвирк

Девета титула, осма узастопна, представља велику обавезу и одговорност да се Новосађани следеће сезоне представе у најбољој светлости у такмичењу под окриљем ЕХФ – Лиги Европе, где су амбиције изабраника Бориса Ројевића да се пласирају у групну фазу, а у домаћем такмичењу да дођу до јубиларне десете титуле.

Иако се у последњих месец дана лицитирало са много имена да ће стићи међу црвено-беле, сада је извесно да прва ласта стиже из Словеније. Реч је о 22-годишњем словеначком репрезентативцу и интернационалцу Грегору Оцвирку. Он игра на позицији левог бека, а пре две године био је најбољи играч јуниорског Првенства Европе, које је Словенија освојила у Цељу. Грегор у Војводину долази из шведског Кристијантеда, играо је и за Вардар једну сезону, а прошао је школу Цеља.

Новосађани се надају да је Грегор Оцвирк, снажно појачање уз које би требало да остваре пласмана у групну фазу Лиге Европе, да одиграју још значајнију ролу у Сеха лиги и нападну све домаће трофеје.

– Драго ми је што сам дошао у вишеструког српског шампиона. Чим се уђе у дом шампиона на Сланој бари, као и са свим оним с чиме сам се сусрео, одмах се види да се ради о озбиљном и организованом клубу. Оно што ми се свиђа је здрава конкуренција у тиму. Даћу све од себе да се наметнем тренеру и да покажем сав потенцијал, као и то да допринесем да екипа оствари још боље резултате – први је утисак Грегора Оцвирка.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести