РК Војводина тријумфовала на турниру у Врбасу

Да би остали у форми и да дуготрајна паузу у регионалној Сеха лиги не би се негативно утицала на наставак такмичења, рукометаши Војводине одиграли су турнир у Врбасу, осми Меморијал „Драго Јововић”.
РКВ/ Рајко Продановић (21) је један од битних Вошиних играча
Фото: РКВ/ Рајко Продановић (21) је један од битних Вошиних играча

После победе над домаћином Врбасом (34:24), Новосађани су одмерили снаге у финалу са шабачком Металопластиком и на крају славили 25:24.

Треће место заузео је Врбас, који је победио Југовић 31:30. За најбољег играча проглашен је  Немања Прибак из Војводине, најбољи голман је Милан Бомаштар из Металопластике, док је најбољи стрелац Мирослав Гроздић из Југовића.

- Турнир је дошао за нас у прави час пошто имамо паузу у такмичењу. Турнир је много тога показао, а изненађен сам како се Б суперлигаш Југовић одлично носио са Металопластиком у полуфиналу. Таква пожртвована игра оставила је трага на младој и перспективној екипи, што се видело у мечу за 3. место са Врбасом. Похвалио бих Врбашане на сјајној организацији, били су изузетни домаћини - похвалио је домаћина десно крило Војводине Рајко Продановић. Продановић се осврнуо на Војводинину игру.


ЖРЕБ ЧЕТВРТФИНАЛА  КУПА ЗА ЖЕНЕ И МУШКАРЦЕ

Кикинђани и Панчевци деле мегдан

Обављен је жреб  четвртфинала Купа за рукометашице и  рукометаше. Мушкарци ће утакмице играти 4. марта, а састаће се: Кикинда Гриндекс - Динамо (Панчево), Партизан - Железничар (Ниш), Раднички (Крагујевац) - Металопластика (Шабац), Нови Пазар - Војводина (Нови Сад).

Даме ће играти 11. марта, а састаће се: Младост (Нова Пазова) - Јагодина, Хазена (Београд) - Бекамент  (Аранђеловац), Медицинар (Шабац) - Наиса (Ниш), Бор  - Зајечар.


-  Иако резултат није био у првом плану,лепо је то што смо тријумфовали. За нас је много важније то да будемо најбољи када се буде одлучивало о титули и Купу. Видело се код нас да нам недостаје такмичарски ритам због новог система такмичења у Сеха лиги. Опет, с друге стране, слободно времен нам је добро дошло да се залечимо, да се физички и тактички припремимо за оно што нас очекује. Требало би ускоро да будемо у комплетном саставу.

Војводина за ривала у четвртфиналу Купа добила Нови Пазар.

- Боља смо екипа од Новог Пазара, али ћемо то морати да поврдимо и на врућем гостовању. Уверен сам да ће домаћин напунити халу и да ће покушати да скину скалп шампиону. Надам се да ћемо до тада да будемо комплетни и да ћемо потврдити због чега смо седмоструки узастопни прваци државе - рекао је Продановић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести