Ројевић: Створили смо групу играча која је дисала као један и то се на крају одразило на резултате

Рукометаши Војводине спремају се за наставак сезоне које стартује првим мечом плеј-офа СЕХА лиге против шабачке Металопластике у Шапцу 1. фебруара, док је реванш 10 дана касније у Новом Саду.
boris rojevic
Фото: Борис Ројевић, фото: РК Војводина

У току припремног периода ће одиграти два пријатељска сусрета код куће против нишког Железничара 16. фебруара, два дана касније и са румунским тимом Фоцсани. Касније, 21. фебруара ће Војводина наступати и на турниру у Врбасу. 

Актуелни стратег првог тима РК Војводина Борис Ројевић најтрофејнији је тренер у историји клуба.

Први сте тренер коме је пошло за руком да веже шест узастопних трофеја: две титуле Суперлиге, национални Куп, два Суперкупа и Свесрпски куп. Другим речима, нисте изгубили ниједан трофеј за две године проведене на клупи прве екипе, а ако томе додамо и две титуле првака у млађим категоријама, рекло би се да сте освојили све што се могло освојити. Одакле тајна успеха?

- Нема ту никакве тајне. Једноставно, поклопило се. Мада, када се вратим уназад, никад не бих ни слутио такву ниску трофеја. Када сам преузео први тим Војводине, нико јој није давао ни промил шансе у борби за титулом са нишким Железничаром и панчевачким Динамом. Створили смо добру атмосферу, играчи су се некако ресетовали и упрскос претходним поразима, успели да се уздигну и на крају узму титулу у већ познатој трилер завршници првенства – присећа се Борис Ројевић за сајт РК Војводина, а потом се осврће и на другу своју сезону – Клуб ми је дао одрешене руке у прелазном року. Наравно, многе жеље око довођења играча остале су само на жељама јер клуб има финансијске могућности какве има, тешко је неке играче довести. С друге стране данас је сваком добром младом играчу привилегија да игра у Војводини која у односу на неки ранији период ипак има добру финансијску стабилност, али првенствено има средину у којој играч може да доживи свој пун потенцијал и то је препознато у окружењу. Створили смо групу играча која је дисала као један и то се на крају одразило на резултате пошто смо убедљиво освојили титулу, а и побрали све остале домаће трофеје.

Да ли је садашњи тим Војводине квалитетнији у односу на прошлосезонски. У СЕХА лиги је освојено четврто место у групи, са истим бројем бодова као и трећепласирани тим. Побеђени су ривали који играју Лигу шампиона. Војводину нико није надиграо.

- Тешко је то рећи. Отишли су нам неки важни играчи у одбрани. С друге стране наши млади играчи имају годину дана већег искуства. Свакако да нам фали већа ротација ако желимо да се меримо са најбољим клубовима у региону, међутим истовремено смо свесни да српски клубови једноставно не могу да парирају, финансијски, моћнијим клубовима из иностранства. Покушавамо да неким радом и тактичким стварима доспемо у ситуацију да играмо на једну лопту са европским прваком што смо и успели. Е сада, када ће доћи време да направимо искорак више, тешко је прогнозирати.

Колико сте задовољни досадашњим резултатима и који су домети Војводине у овој сезони?

- Презадовољан сам. Већ сам рекао да смо играли на једну лопту са Вардаром у обе утакмице. Да је било мало више разумевања и поштовања одређених људи према нама у одлучујућим минутима утакмице, сматрам да бисмо бар један од та два сусрета добили, а мислим да смо заслужили бар бод. Победили смо један Татран који је редован учесник Лиге шампиона, затим и Неџе који је претходну сезону у СЕХА лиги био у самом врху, а који стално озбиљно улаже и има огроман рукометни педигре. Једноставно, показали смо себи и другима да нисмо више клуб против кога сви могу да рачунају на бодове, а опет смо задржали улогу да развијамо младе – каже Ројевић који се осврнуо на Вошину улогу у раду са младима – Изнедрили смо Николића, Томића, Милића из сопственог погона. Ту децу сам ја тренирао у млађим категоријама са којима сам пропутовао Европу по иностраним турнирима и освајао титуле. Дакле, ништа то случајно није. То је визија клуба, на уштрб можда неких квалитетнијих старијих играча које смо могли довестили или смо их могли задржати, али једноставно морамо се ослањати на младе. Е сада, докле може ова екипа која је скуп искуснијих и младих, тешко је прогнозирати. Оно што ми се не свиђа је што нас сви већ унапред виде као нове прваке Србије, што је потпуно крива слика јер у нашој лиги има преозбиљних екипа и поново нас очекује ултра неизвестан плеј-оф у коме свако сваког може да победи – завршио је Ројевић који је пожелео свим навијачима Војводине, али и љубитељима рукомета много здравља и спортских успеха у 2020 години.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести