РОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА ИГРАЧЕ Титулу још нисмо освојили

Остало је још три кола до краја домаћег првенства, а рукометаши Војводине сигурним кораком хитају ка одбрани титуле, до сада су забележили свих седам победа.
Boris Rojevic
Фото: Борис Ројевић са играчима, фото: СЕХА

На Сланој бари актуелни шампион узео је меру и екипи Новог Пазара и задржао максималан учинак у Суперлиги. Новосађани ће имати прилику да већ сутра против Партизана у Београду дођу до можда и одлучујуће победе на путу ка седмом пехару у низу. Иако је Војводина славила над Новопазарцима резултатом 35:26, била је ово утакмица после које ће тренер Борис Ројевић морати да тргне екипу. Гости су били у налету током првих 30 минута, одржавали су предност од два гола разлике и заиста су добро парирали фавориту.

– Оно што је за нас веома опасно јесте што нам из кола у коло причају да смо узели титулу, а то ће се десити тек онда када подигнемо пехар. Све пре тога води нас у ово како смо почели меч против Новог Пазара. Првих 15, 20 минута одиграли смо јако лоше. Тиме сам незадовољан и покушаћу у мечу с Партизаном да ’отрезним’ играче, да им предочим да није још крај првенства. Има још да се игра и морамо да изгурамо ово до краја како бисмо узели пехар – осврнуо се на дуел с Новим Пазаром Ројевић.

Полако су се Новосађани враћали у меч и заиграли су на препознатљивом нивоу, па је разлика у другом полувремену нарасла и до десет голова. Искористио је такву ситуацију тренер шампиона да на гол уместо одличног капитена Светислава Веркића стави 18–годишњег Димитрија Јелића, који је у статистику уписао четири одбране.

– Отворили смо меч мало слабије. Нисмо испоштовали договоре из свлачионице на самом почетку утакмице, али после смо били бољи, пружили смо више на терену и заслужено смо победили – истакао је млади Јелић.      

К. Бугарски

После сукоба на Сланој бари огласили се Новосађани и Новопазарци

Пред крај првог полувремена меча на Сланој бари дошло је до сукоба на терену између левих бекова Војводине Душка Челице и Новог Пазара Петра Жујовића. За обојицу је тада утакмица била завршена, добили су плаве картоне, а вербални сукоб се потом наставио између клупе гостију и челника домаћина на трибинама. Поводом ових догађаја Нови Пазар је први издао саопштење у којем се, између осталог, наводи:

– Оштро реагујемо на неспортско понашање играча Душка Челице на утакмици, а и после завршетка због чега је морала да реагује полиција. Срамота је за шампиона државе да спортски директор клуба Дарко Јевтић не реагује на спортски начин, смири страсти међу играчима или им нареди да се повуку, већ са трибина псује гостујућег тренера и играче, што је недопустиво. Ово је изоловани случај два човека, спортског директора  и играча, тако га и посматрамо и не желимо да остали део екипе и руководства сврстамо у исти табор – саопштио је Нови Пазар.

У одговору Војводине се наводи да клуб годинама уназад није имао проблема ни током СЕХА лиге, Лиге шампиона и Лиге Европе, него само у домаћем првенству. 

– Војводина ће се увек држати становишта да је Нови Сад град културе и свако ко долази на Слану бару биће третиран као гост. У нашој хали, тамо где смо ми домаћини, нећемо дозволити да било ко прави неки свој ред и поредак. Немиле сцене су настале као последица некултуре играча Новог Пазара. Покушај њиховог тренера да се пење на трибину је нешто чиме треба да се изборе гости, а проблем испред хале је поново у режији иста два играча с плавим картонима. Полиција је реаговала управо према играчу Новог Пазара. И то су чињенице – наводи се у одговору новосадског клуба.

 

Табела:

1. Војводина      7      7      0      0      211:159     14

2. Металопл.      7      5      0      2      216:200     10

3. Железн.         7      4      0      3      205:183     8

4. Динамо          7      3      0      4      171:183     6

5. Нови Пазар    7      1      0      6      188:224     2

6. Партизан       7      1      0      6      173:215     2

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести