РСС: Да се смире Цветковић и репрезентативци

БЕОГРАД: Рукометни савез Србије позвао је на смиривање страсти између репрезентативаца и селектора Јовице Цветковића, али и све у организацији да суздрже од јавних наступа, и да се сви проблеми реше унутар куће.
Rukometasi Srbije/RSS
Фото: РСС

Сукоб је кулминирао када је Цветковић оптужио рукометаше да су на Европском првенству у Хрватској унапред куповали авионске карте за повратак кући и да су водили неспортски живот током турнира, пре него што су репрезентативци демантовали такве тврдње и то репликом да је селектор често био у алкохолисаном стању.

"Рукометни савез Србије апелује на све чланове организације да јавним наступима не штете угледу нашег спорта. Све оно што се у последња два дана појавило у медијима на релацији селектор - репрезентативци не иде у прилог никоме, а пре свега рукометном спорту који и даље ужива велику популарност у народу", наводи се у саопштењу РСС објављеном на сајту.

Из РСС наглашавају да се већ годинама суочавају са бројним проблемима и, као и претходно, све треба решити на седници Управног одбора наредне недеље.

"Морамо бити сурово транспарентни јер је национални тим изнад свих нас и наших сујета, зависти, врлина и мана. Сваки спорт у Србији има своју проблематику. Од полемике, расправе и одговорности нико не бежи, нити се она може сакрити, али за све постоји време и место. Место на коме ће се расправљати о свему што је било добро и лоше на Европском првенству у Хрватској је седница Управног одбора РСС која ће бити одржана у току наредне недеље".

Изражена је и нада да сви актери схватају пуну одговорност изјава, односно утицај на нараштаје, и зато РСС апелује да се обрати пажња како се не би изгубило ниједно дете у рукомету.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести