Рукометаш Војводине Александар Куртеш блиста ове сезоне: И за титулу се ми питамо

 Једна од препознатљивих фамилија у рукометном свету је свакако и фамилија Куртеш.
Kurtes Aleksandar Vojvodina vs Crvenka 01_FBakic
Фото: Александар Куртеш, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Зоран и Горан су обележили период каћког Југовића, овај први касније као тренер бројних домаћих и светских клубова, а водио је и нашу репрезентацију у једном периоду. Иначе, Зоран је као тренер Војводини донео прву титулу. Горан је играч са највише одиграних утакмица у Југовићу, а сада је успешна тренер у иностранству.

Наследио их је Александар, Зоранов син, пивот Војводине, који је каријеру градио у матичном Југовићу, затим Кикинди и Спартаку. Дугогодишњи сан да заигра у клубу из свог града остварио му се прошле године. Војводина је са њим добила храброг, оданог и радног рукометаша, какавој је могла само да пожели. Поред дисциплине, красе га срчаност и храброст, а готово све шансе које добије на црти решава голом или изнуди седмерац.

Александар је већ пригрлио два Куп трофеја са Војводином, а новосадски клуб  је на добром путу да освоји осму узастопну шампионску титулу. До тога је остало шест препрека, а једна од највећих је сутра (17.30 часова) са нишким Железничарем. Победом би Новосађани практично осигурали прво место и излазак на евро-сцену.

- Ово је једна од кључних утакмица за освајање нове титуле. То тражи максималну озбиљност и дисциплину, пошто сам уверен да утакмица неће бити лака. Нишлије знају да играју рукомет, брз и атрактиван. У Нишу смо до убедљиве победе дошли одбраном, нема разлога да је и сада не поновимо - сматра Куртеш.

Реално гледајући, девета титула је на помолу.

- Све дерби мечеве смо добили у гостима, тако да сада екипе из горњег дела табеле дочекујемо на нашем терену. Ако будемо играли и имали приступ као до сада, нема шансе да нам било ко угрози нови успех. Ривали попут Партизана и Металопластике играју добар рукомет ове сезона, али подвлачим – за све се ми питамо.

Куртеш и саиграчи из дефанзиве (Вуковљак, Бабић, Ратковић...) су носиоци терета шампионских амбиција.

- Много је лакше играти када поред себе имаш групу момака која сваку утакмицу одигра максимално. Једни друге вучемо напред и уз одличан рад, као и целокупан приступ утакмици, подижемо квалитет игре и доприносимо добрим резултатима. Ове сезоне имамо феноменалну атмосферу па зато и рачунамо на још један трофеј  - јасан је Александар Куртеш, свакако будућност Војводине.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести