Рукометаш Војводине Милош Грозданић: Извући поуке из дербија са Железничаром

Пропустили су рукометаши Војводине лепу прилику да дођу до петог тријумфа у СЕХА регионалној лиги, јер је у више него драматичној завршници Железничар извукао бод на Сланој бари (27:27).
Grozdanic i Marijanac
Фото: Милош Грозданић и Саша Маријанац заустављају напад Нишлија, фото: РК Војводина

На 11 секунди до краја свашта се издешавало. Имали су Новосађани последњи напад, судија га је прекинуо због корака Продановића, да би додавање Сретеновића пресекао Станковић, а арбитри су то протумачили непрописним блокирањем. Досуђен је седмерац, који су Нишлије погодиле и тако спречиле Војводину да их и трећи пут ове сезоне победи.

„Добро је што је на крају, ипак, испало нерешено, а не да су бодови отишли Железничару. Имали смо три разлике на два минута до краја, они су спустили на два, па ми нисмо реализовали напад, што су Нишлије казниле за 27:26. Судије су свирале то што су свирале на крају. Имали смо скоро добијену утакмицу“, осврнуо се на узбудљив дуел Милош Грозданић, лево крило српског шампиона.

Железничар је у Нови Сад дошао у комплетном саставу, што не може да се каже за екипу Бориса Ројевића, која због повреда већ дуже време игра без пар најбољих играча.

„Најбитније је што се овако нешто десило у СЕХА лиги, а не у домаћем плеј–офу. Ми ћемо из овога сигурно да извучемо поуке и биће ово једна добра школа за нас.“

До сада је у овој сезони Војводина лако дошла до две победе над Нишлијама, али то је било на почетку. Железничар, кога са клупе води Веселин Вујовић, у међувремену је променио неколико играча.

„Био је ово сада прави српски дебри и мушка утакмица. Нишлије су се уиграле, тренер их је склопио како треба и изгледају све боље. До плеј–офа ће бити прави конкурент за титулу, уз нас и Динамо.“

Мало времена за предах имају рукометаши Војводине, јер их у суботу очекује меч 11. кола СЕХА лиге и гостовање Татрану.

„Идемо тамо да пружимо што бољу партију, али и даље имамо великих кадровских проблема. После тога нас чека у Новом Саду дуел са Стеауом и мислим да ту треба да тражимо шансу за бодове и пету победу, што би био шлаг на торти пред одлазак на паузу“, најавио је Грозданић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести