Рукометаши Југовића остали без тренера: Горан Куртеш у румунској Валћеи

Рукометни тренер Горан Куртеш, који је у јануару сео на клупу Б Суперлигаша Југовића, од следеће сезоне биће члан стручног штаба женског румунског шампиона СЋМ Рамницу Валћеа.
Kurtes Goran RK Jugovic - RK PKB11_NStojanovic
Фото: Горан Куртеш, фото: Дневник

Куртеш ће бити први сарадник румунског стручњака Флорина Пера, који је са Валћеом два пута био државни првак, а протекле сезоне прошао је групну фазу Лиге шампиона, стигавши међу осам најбољих на Старом континенту.

- Иако су сви моји пословни планови били везани за наступ Југовића у баражу за попуну Суперлиге, стигао ми је позив из Румуније и ретка прилика да будем члан шампионске екипе Валћее. Оваква шанса се ретко пружа у животу, биће то прави изазов за мене, посебно што играмо Лигу шампиона, а и у будућности могла би да буде добра одскочна даска у мојој каријери. Постигао сам договор са челницима клуба, сада остају да се реше техничка питања, виза и радна дозвола. Надам се да ћу то добити док ми не истекне двонедељни кућни карантин због коронавируса - рекао је Куртеш и додао да Валћеа има идеалне услове за рад, велики број навијача и да иде директно у Лигу шампиона.

Иначе, у Валћеи играју наше репрезентативке Кристина Лишћевић, Јелена Трифуновић и Жељка Николић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести