Рукометаши Југовића почињу надметање у новој сезони

Рукометаши Југовића, предвођени новим стратегом легендарним Ђурађом Трбојевићем, сутра почињу надметање у 34. суперлигашкој сезони, у којој верују да се неће поновити ситуација од претходне, која је била до сада једна од најтежих у историји каћког клуба.
rk jugovic
Фото: РК Југовић

Током лета Југовић је претрпео велике играчке промене, па ће ове године терет морати да изнесу, уз капитена Николу Врговића, млади и неискусни играчи, жељни доказивања, који ће морати да дају све од себе како би сачували елитни статус.

“Имамо младе и талентоване играче, којима је потребно време да се уклопе, да све дође на своје место, а за то је потребно стрпљење. Оно што ме радује је то да су момци показали невероватну жељу да уче и да се докажу. Време нам није савезник, првенство почиње данас, тако да од првог секунда морамо да збијемо редове, пружимо максимум и то не само играчи, већ и управа, а поготово навијачи”, сматра Трбојевић.


Сутра Звезда у Каћу

Вечерас од 19 часова Југовић у свом “Храму” дочекује Црвену звезду, а већ следеће седмице иде на ноге повратнику Железничару из Ниша.

“Звезда у Каћ долази на крилима освојеног Суперкупа и један од озбиљанијих кандидата за плеј-оф, као и Нишлије, тако да нам распордед не иде баш наруку. Звезди препуштамо улогу фаворита, али верујемо да наша младост, уз подршку с трибина, може да начини изненађење, као што су то Београђани урадили победивши финансијски најјачи клуб у држави и актуелног првака Војводину. Прва утакмица је увек тешка, али како за нас, тако и за Звезду”, рекао је тренер Каћана Ђурађ Трбојевић.


У тренутку када сви клубови преживљавају тешке финансијске тренутке, тако је и с Југовићем, Каћани су у довели перспективне и неафирмисане играче.

“Млади играчи увек доносе велику стрепњу када је резултат у питању. Још физички нису стасали (ни један од њих нема преко 100 килограма), а опет веома су хитри. Имајући у виду да нема плеј-аута, сваки бод биће нам драгоцен, самим тим свакој утакмици морамо озбиљно да приђемо.”

Поред младих играча, које ће предводити новајлије Александар Вујнић, Предарг Родић, Душан Илијин, Вања Смиљанић и Страхиња Петровић, Југовићев дрес понеће двојица искусних играча - голман Јовица Витас и пивот Зоран Боснић.

“Проверени голман Витас ће помоћи нашим голобрадим младићима Андрићу и Ћерану да буду још бољи, али биће подршка и сигурност и остатку екипе. Наше новајлије су играчи који до сада нису много времена проводили на терену, али је њихов таленат евидентан. У Југовићу ће имати прилику да напредују и да заједничким снагама остваримо клупски циљ”, нагласио је Ђурађ Трбојевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести