Рукометаши Југовића с Марковићем ближи елитном рангу

Пред почетак сезоне из Рукометног клуба Југовић из Каћа стизале су помало скромне најаве да намеравају да нападну прво место у Б Суперлиги и да се после двогодишње паузе врате у елитни ранг такмичења.
Iza rukometaša Jugovića uspešna polusezona u drugom rangu takmičenja Foto: privatna arhiva
Фото: Иза рукометаша Југовића успешна полусезона у другом рангу такмичења Фото: приватна архива

Да би то могло да буде и реалност, као и да су на добром путу, потврда је и прва позиција на табели после првог дела сезоне. Млади стручњак Борис Жарковић, који је екипу преузео седам дана пред почетак првенства, успео је да наметне младој екипи своју филозофију игре, из ње извуче максимум и успостави курс који води до крајњег циља.

- Није баш све било лагано, као што то позиција на табели говори. После тешког пораза у првом колу у Новом Бечеју, увидели смо да нам недостаје искусан играч, првентвено у одбрани, како бисмо реализовали планове. Управа је брзо реаговала, довела је искусног бека Душана Бозољца, који се показао као право појачање. Он је, поред добре игре, додатно улио самопоуздање и сигурност саиграчима - рекао је тренер Жарковић.

После бода у Лазаревцу и победа над Мачвом из Богатића, Врбасом и Сивцем, Каћани су потврдили да имају потенцијал за сам врх табеле. У зимској паузи управа је дала све од себе да још дотера екипу која би могла да на крају сезоне потврди пласман у виши ранг.


Провера у Врбасу

Рукометаши Југовића последњу проверу пред наставак сезоне имаће 21. и 22. фебруара на турниру  у Врбасу. Турнир ће бити веома јак, учествоваће учесници Сеха лиге Војводина и Металопластика, Југовић и домаћин Врбас.


У редове небескоплавих, нема сумње, стигла је звезда прелазног рока, бивши каћки птић Добровоје Марковић. Некадашњи репрезентативац, члан златне кадетске и сребрне светске генерације 1986, сребрни са ЕП 2012. у Београду, после 12 година вратио се у клуб у коме је стекао пуну играчку афирмацију. Поред њега сигли су, такође бивши играчи, лево крило Душан Петровић (Инђија) и средњи бек Марко Жикић, као и десни бек Милош Благојевић (Смедерво).

Фото: Иза рукометаша Југовића успешна полусезона у другом рангу такмичења Фото: приватна архива

- Нема сумње да је највеће појачање Марковић, који на терену и ван њега помаже саветима млађим играчима. Са новим играчима попунили смо дефицитарне позиције, појачали конкуренцију и побољшали тренажни процес. Имамо потребу за још једним беком, ако се укаже прилика да га доведемо имамо времена до краја фебруара.

Такмичење почиње 1. марта, а Југовић диочекује Јединство из Новог Бечеја.

- Даћемо све од себе да задржимо лидерску позицију до краја шампионата. Надам се да нећемо посустати и да ћемо се после две сезоне поново наћи у елити, у којој смо се такмичили 32 године. Највећи изазови нас очекују у мечевима са директиним конкурентима, Мачвом, Сивцем и Колубаром, што не значи да имамо тај луксуз да остале ривале схватимо олако – поручио је тренер Жарковић.

 Ј. Галић

 

Данас

Аркус суперлига за мушкарце - СУБОТИЦА: Спартак - Кикинда (19), БЕОГРАД: Обилић - Нови Пазар (17), Партизан - Шамот (19), ПАНЧЕВО:Динамо - Пролетер (19), КОСТОЛАЦ: Рудар - Дубочица (19).

Суперлига за жене - ВРБАС: Врбас - Бекамент (19).

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести