Рукометаши почели припреме, играчи из Бундес лиге долазе накнадно

Рукометна репрезентација Србије је почела припреме за Европско првенство, које почиње за 18 дана у Мађарској и Словачкој.
д
Фото: РСС

Селектор Тони Ђерона изабранике је окупио у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, где ће се и одвијати тренажне активности. Истина, није могао да рачуна на играче из клубова Бундес лиге, који ће се припремама придружити тек 1. јануара 2022, а Петар Ненадић у складу са опоравком од повреде.

У склопу завршних припрема за Европско првенство предвиђене су и две контролне утакмице са селекцијом Немачке и то 7. јануара у Манхајму и два дана касније у Вецлару. Наша селекција ће 11. јануара кренути пут Сегедина, где ће играти групну фазу такмичења. Србија се налази у групи Ц са селекцијама Француске, Хрватске и Украјине.

Селектор Ђерона за припреме, две утакмице са Немачком и за ЕП позвао је следеће играче - голмани: Владимир Цупара (Веспрем), Милан Бомаштар (Адемар Леон), Михаило Радовановић (Нексе) и Дејан Милосављев (Берлин), лева крила: Немања Илић (Феникс Тулуз) и Вања Илић (Шартр МХБ), пивотмени: Драган Пешмалбек (Нант), Живан Пешић (Хапоел Ришон Лезион), Давор Басарић (Кокс), Мијајло Марсенић (Берлин), десна крила: Богдан Радивојевић (МОЛ Пик Сегед) и Дарко Ђукић (Вардар 1961), бекови: Урош Борзаш (Феникс Тулуз), Стеван Сретеновић (Мешков Брест), Петар Ђорђић (Бенфика), Данило Радовић (Динамо), Лазар Кукић (Бенфика), Марко Милосављевић (Адемар Леон), Ђорђе Ђекић (Кокс), Милош Орбовић (Луцерн), Јовица Николић (Војводина), Милан Милић (Нант), Илија Абутовић (Рај Некер Левен) и Петар Ненадић (Веспрем).

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести