Рукометаши Славије кроз бараж могу до историјског успеха

Пред рукометашима новосадске Славије налази се велики изазов, да кроз баражну утакмицу са Херцеговцем из Гајдобре, на неутралном терену у Футогу, остваре историјски успех и да се пласирају у Прву лигу Србије.
Slavija Predrag Topic
Фото: Предраг Топић, фото: Приватна архива

Коронавирус је зауставио Славију да са Гајдобранима, са две прве позиције на табели Друге лиге, по тада важећим пропозицијама изборе виши ранг. Овако, само победник доигравања имаће прилику да се такмичи у прволигашком друштву.

- Клуб су недавно преузели млади спортски радници и млади привредници, бивши рукометаши који су заражени овим прелепим спортом, са председником Милошем Бугарским и спортским директором Марком Дробњаком на челу. Наш приоритет је омасовљење, да клуб сазри, а ако нам се догоди Прва лига, тим боље. Славија егзистира као градски клуб, сада је можда дошло време да идемо корак даље, у виши ранг, да будемо стабилни у сваком погледу, од организације, преко финансија до играча – каже шеф струке Предраг Топић.

Славија важи за клуб са душом, који има дугу традицију.   


Састав

Екипа Славије у наступајућој сезони наступиће у следеће саставу: Никола Јаковљевић капиттен, Ђорђије Врањеш, Александар Танурџић, Лазар Јовановић, Стефан Ујић, Немања Радић, Милош Врањеш, Вељко Ћосић, Александар Петровић, Душан Бинић, Марко Затежић, Михајло Вучковић, Бранко Мачкић, Андра Прибановић и Стеван Мишковић.

Стручни штаб: шеф струке Предраг Топић и тренер Никола Јаковљевић.


- Ми смо клуб попут београдских романтичара. У нашем клубу играју студенти од Врања до Чачка и од Суботице до Куршумлије. Радимо са будућим академским грађанима, који ће кроз рад успети да дођу до циља.

Новосађани до циља имају једну препреку, Херцеговац.

- Наши играчи су јако млади, са израженом жељом за рад и напредовање. Имајући у виду већ речено, ми се у клубу не обазиремо много да ли ћемо до циља да дођемо овога септембра или за коју годину. Задовољство нам је што ћемо играти баражну утакмицу са Херцеговцем. Нама та утакмица много значи, али у том смислу да ће млади играчи да стекну ново искуство. За многе ће то бити прва тако важна утакмица, а мени ће бити задовољство да их водим.

Херцеговина се изузетно појачала за наступајући бараж (26. септембар).

- У екипи из Гајдобре игра пет-шест бивших репрезентативаца, учесника Лиге шампиона и Сеха лиге. Нама ће бити императив да дамо све од себе против изарзитог фаворита. Од мојих играча ћу тражити максимум на терену и спортско понашање. У претходној сезони, када Херцеговац није имао ова појачања, поражени смо, па се не залуђујемо, нити летимо превише. Знамо ко је ко у баражу - нагласио је Топић.    

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести