Рукометаши Србије против Швајцарске у Новом Саду за одлазак на ЕП

Победа је реч која се најчешће чује међу рукометашима Србије, пред одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство са Швајцарском. Тај дуел игра се сутра од 18 часова у великој дворани Спенса, верујемо пред испуњеним трибинама.
1
Фото: Договор кућу гради: Селектор Перуничић са нашим репрезентативцима

Тријумф од минимално шест голова разлике изабраницима селектора Ненада Перуничића обезбедио би им друго место у Групи 2, самим тим и директан пласман на ЕП. У случају победе остварене било којом мањом разликом, то би орловима било довољно да се нађу у Аустрији, Норвешкој и Шведској као једна од четири најбоље трећепласиране селекције.


Тражи се карта више

У Новом Саду и околини ових дана влада невероватна рукометна еуфорија и незаобилазна је тема квалификациона утакмица са Швајцарцима. Тражи се карта више, а контингент од 5.000 бесплатних карата је плануо, тако да је технички организатор, осмоструки српски првак РК Војводина, доштампао још 1.000 улазница, како би се сви заинтересовани нашли у великој дворани Спенса и бодрили наше рукометаше.

Улазнице сутра могу да се подигну на благајни Спенса од 12 часова. Оне важе за целодневни рукометни програм који почиње у 12.30 часова.


У табору Србије не размишљају ништа друго осим да победе, што се могло чути и у разговору с нашим рукометашима, као и селектором Перуничићем.

- Надам се и верујем да ће Новосађани и сви они који воле спорт, посебно рукомет, препознати важност утакмице, пре свега због ових момака и да ће доћи у великом броју и пружити нам максималну подршку да постигнемо нешто важно за ову нову генерацију – казао је у уводу селектор. - Просто је невероватно да смо и овога пута у ситуацији да је упитно учешће Дејана Милосављева. Видећемо каква ће ситуација бити са њим  до утакмице. Готово смо навикли да нам увек неко недостаје и да се боримо с таквим стварима.

Фото: Мијајло Марсенић биће један од адута орлова


Орлићи као увертира

Данас је рукометни празнику у Новом Саду. Поред централног догађаја, утакмице Србија – Швајцарска, у великој дворани Спенса, заиграће и наследници орлова, који се, такође, у Новом Саду налазе на припремама за светска првенства.

Од 12.30 часова кадетска репрезентација одиграће са селекцијом Војводине. Два сата касније, од 14.30, снаге ће одмерити јуниорска селекција  и олимпијска репрезентација.


И поред тога, оптимизам не јењава.

- Имамо играче који у сваком тренутку могу да попуне упражњено место, дајући пун допринос. Потпуно смо свесни где смо и колико можемо, али и јако скромни. Још ништа велико нисмо направили и водимо се тиме да нам је потребно време за додатно унапређење како бисмо постали оно што желимо да будемо. Потпуно верујем овим момцима, спремни смо за највеће изазове. Мислим да ћемо бити прави против Швајцарске и верујем у нашу победу. Имам групу играча која има јак карактер, мотив за доказивањем и гледамо само унапред – истакао је Перуничић.

Фото: Немања Зеленовић сигуран је у победу


Деца из Штрпца гости

На трибинама Спенса наћиће се и деци из једне од највећих српских енклава на Косову и Метохији, општине Штрпце. Деца која живе у тешким условима у нашој јужној покрајини, имаће прилику да присуствују спортском спектаклу. На улазима у дворану прикупљаће се помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији. У народним кухињама свакодневно се храни више од 2.300 људи, тако да је помоћ и више него потребна.


Пивотмен Мијајло Марсенић је такође нагласио важност утакмице и тога да се Србија нађе на још једном великом такмичењу.

- Швајцарска је добра репрезентација, предвођена једним од најбољих играча света Андијем Шмидом и очекујемо тешку утакмицу. Надам се да ћемо током свих 60 минута задржати ниво игре као против Белгије и, уз подршку са трибина. успети да оверимо пласман на ЕП. Доста играча из садашњег састава није имало прилику да буде актер једног овако важног дуела. Међутим, имамо поверење једни у друге, знамо се доста дуго и ако будемо играли јако у одбрани од почетка и постизали брзе голове у транзицији, имамо велике шансе. Знамо да нам победа са шест и више голова доноси друго место у групи, али се тиме не оптерећујемо. Важно је да победимо. Одмах бих потписао победу, само да се пласирамо на Првенство – поручио је Марсенић.


Динчић и Деа уз рукометаше

Познати српски комичар Срђан Динчић придружио се промотивној кампањи посвећеној рукометном спектаклу у Спенс. Промотер последње утакмице орлова у овом квалификационом циклусу позвао је навијаче да испуне другу по величини дворану у Србији.

- Наши рукометаши играју одлучујућу утакмицу са Швајцарском за пласман на ЕП. Било би добро да напунимо трибине Спенса да вратимо српски рукомет тамо где му је и место - у сам врх европског рукомета - рекао је Динчић.

Гошћа на утакмици биће и хероина, водитељка ТВ Пинк Деа Ђурђевић.


Један од најискуснијих у табору орлова и велики борац Немања Зеленовић пуца од оптимизма.


Милосављев неизвестан

Тек пред саму утакмицу најбољи голман Лиге шампиона и њен освајач са Вардаром Дејан Милосављев знаће да ли ће се наћи у саставу. Нови чувар мреже Берлина, повредио је задњу ложу на загревању пре утакмице у Белгији.

- Под терапијама сам и наши доктори дају све од себе да заиграм. Пред саму утакмицу одлучиће да ли ћу помоћи саиграчима против Швајцарске. Поред мене, селектор на располагању има два одлична голмана Тибора Иванишевића и Тодора Јандрића, па не стрепимо – рекао је Дејан Милосављев.


- Момци су показали феноменалан приступ у Белгији. Сигуран сам да ће тако бити и против Швајцарске. Улог је велики. Швајцарци нису ни мало наиван тим, показали су безброј пута да могу да угрозе и највеће репрезентације, али не треба да се плашимо. Верујемо једни у друге и у то да ћемо направити одличан резултат, а то ће нам бити много лакше уз новосадску публику и све оне који ће се наћи вечерас у Спенсу. Надам се добром резултату и пласману на Европско првенство – језгровито је прокоментарисао десни бек Србије.

Ј. Галић

Фото: С. Шушњевић

Србија – Швајцарска

НОВИ САД: Велика дворана СПЦ “Војводина”, капацитет: 7.000, судије: Сондорс и Лицис (Летонија). Почетак у 18 часова.

СРБИЈА: Пушица, Вујић, Крсманчић, Црноглавац, Пешић, Радивојевић, Н. Илић, Мошић, В. Илић, Кукић, Зеленовић, Сретеновић, Марсенић, Живковић, Иванишевић, Милосављев, Станковић.

ШВАЈЦАРСКА: Шмид, Мајстер, Рубин, Тиновски, Швајлен, Лир, Сидорович, Реми, Портнер, Кутел, Марош, Гербл, Цендер, Мухлеман, Бринголф, Новак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести