Рукометаши Србије са "плус седам" иду у Португалију

НИШ: Рукометна репрезентација Србије направила је велики корак према пласману на Светско првенство у Немачкој и Данској 2019. године, пошто је данас у првом мечу баража савладала Португалију 28:21 (14:10).
Naša podmlađena reprezentacija odigrala veoma dobro protiv Portugalaca Foto: RSS
Фото: Наша подмлађена репрезентација одиграла веома добро против Португалаца

Рукометна репрезентација Србије победила је у Нишу Португалију у првом мечу баража за Светско првенство у Немачкој и Данској следеће године. Изабраници Љубомира Обрадовића направили су први корак ка пласману на планетарну смотру пошто су у хали Чаир узели меру гостима, иако су играли у знатно подмлађеном саставу. Они су стекли богату залиху пред реванш меч, с обзиром на то да су победили са седам голова разлике. 

Дуел у Нишу отворен је са мало голова, али када се распуцао Зеленовић и везао три поготка довео је Србију до вођства од 5:3. На голу је блистао Цупара, што је олакшало посао нашим играчима у нападу. У налету су били репрезентативци Србије и направили су серију 6:0 за 11:4. Нису гости у тим тренуцима имали адекватно решење за игру Обрадовићевих ученика. Пред крај првог полувремена, ипак, се десио пад концентрације и Србија је дозволила Португалцима да вежу три гола и смање заостатак на 14:10.

У наставку су експресно наши рукометаши повећали предност на плус шест голова. Гости су заиграли боље у одбрани, али су наши играчи имали прави одговор на то и нису дозвољавали да им се угрози вођство. Тако су одиграли до последњег судијског звиждука и обезбедили себи одличну позицију пред реванш меч, који се игра у четвртак у Португалији.

К. Бугарски

Србија – Португалија 28:21 (14:10)

НИШ: Хала Чаир, гледалаца: 1.500. Судије: Зотин, Володков (Русија). Седмерци: Србија 4 (4), Португалија  4 (3). Искључења: Србија 4, Португалија 4 минута.

СРБИЈА: Цупара (11 одбрана), Ђукић, Илић Н. 6 (4), Илић В. 2, Крсманчић 1, Марсенић 3, Пешић 1, Потић 1, Пушица 2, Радивојевић 4, Рнић, Сретеновић, Стевановић, Веркић, Вујић 4, Зеленовић 4.

ПОРТУГАЛИЈА: Салина 1, Барош 1, Бранкињо 2, Браво, Кавалсанти 2, Давијес, Дуарте 4, Фераж 1, Гомеш, Хернандез Боргес, Магаљаеш 2, Мартинс, Портела 5 (3), Роча 3, Соареш Мартинс, Силва.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести