Рукометаши Србије у квалификацијама за ЕП играју са  Швајцарском у Цугу

Пред рукометашима Србије налази се меч другог кола квалификација за Европско првенство 2020, а ривал је селекција Швајцарске.
perunicic_zrenjanin, rss
Фото: Ненад Перуничић, фото: РСС

Меч ће се играти сутра, у недељу, од 13.15 часова у Цугу, а у Швајцарску је отпутовало 17 играча. Селектори Ненад Перуничић урадио је неке рокаде у саставу који ће се супротставити Швајцарцима. Филип Марјановић овога пута неће бити у саставу, а шансу су добили десни бек и јуниорски репрезентативац Милан Милић и десно крило Вукашин Воркапић.

Селектора и даље боли нерешен исход против Белгијанаца (27:27) у Зрењанину, али и даље сматра да када би се поново меч играо ништа не би променио у припреми меч.

„Утакмица је припремљена како треба и о сваком детаљу се водило рачуна. Видео се мотив и жеља момака. Сам податак да смо направили дупло више фаулова од Белгијанаца о томе најбоље говори. У тој жељи правили смо грешке. Свестан сам да у кратком року не можемо променити пуно ствари, али састав играча, енергија и њихово давање је било исправно. Хтели смо пребрзо да завршимо утакмицу. Можда је преломни тренутак био зицер за вођство од четири гола разлике, можда непостојећи кораци Кукића. То су ситни детаљи, који могу да поремете младу екипу. Проблем је био у неким ситуацијама да нисмо могли да мењамо два играча, јер је незгодно када два бека не играју одбрану“, сматра Перуничић.

Данашњи ривал Швајцарска је далеко озбиљнији ривал, комплетна екипа разноврсних бекова, крила, голмана.

„Опасни су на свакој позицији. Средњи бек Анди Шмид је доминантна фигура, имају два сјајна пивотмена, поготово Ален Милошевић који игра за Лајпциг. Јако добро се познају у том пасу, форсирају игру са седам играча. Тих седам играча је још више убило лепоту рукомета, све је некако згуснуто. Вероватно би то и ми радили да имамо Вејина и Вујића у екипи, јер је то јако опасно са три висока бека у екипи.“


Проблеми

Перуничић не жели превише да прича о пеховима с којима се сусрео уочи дебитантског меча у улози селектора.

„Да нам од три средња бека остане један, да од пет десних бекова завршимо са једним, то нико није очекивао. Са нама неће бити ни искусног голмана какав је Светислав Веркић. Момци немају шта да изубе, ни у овој, ни у наредној утакмици. Одговорност је моја. Свестан сам свега и не кајем се ни једног тренутка“, рекао је Перуничић.


У првој утакмици у Осијеку Швајцарци су пружили достојан оптор Хрватској (28:31).

„И Хрвати су правили смену генерација, ту је Дувњак који их држи, јер је и даље велики играч. Видели сте како су Фарска острва узела бод у Црној Гори која има талентовану генерацију. Босанци су победили Белорусе у Минску, не знам шта да кажем, а да се то не протумачи другачије. Знамо с ким играмо. То ми је најбитније, да се сурово држимо ствари које радимо кроз тренинге“, рекао је селектор Перуничић.

Ј. Г.

Друга група

Недеља

Швајцарска - Србија       (13.15)

Белгија - Хрватска           (15.45)

1. Хрватска      1      1      0      31:28        2

2. Србија          1      0      1      27:27        1

3. Белгија         1      0      1      0      27:27        1

4. Швајцарска  1      0      0      1      28:31        0

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести