Рукометаши Војводине дочекују Нови Пазар

Још четири препреке деле рукометаше Војводине од одбране титуле првака државе и освајање седме узастопне.
Rukometasi Vojvodine/SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Сутра, 12. маја ће Новосађани од 18 часова у седмом колу плеј–офа Суперлиге угостити екипу Новог Пазара и потом ће им преостати још три сусрета до краја сезоне. Актуелни шампион је непоражен у домаћем првенству и сигурним кораком, у доминантном стилу корача ка новом трофеју. У првом дуелу против Новопазараца изабраници тренера Бориса Ројевића били су убедљиви у гостима резултатом 33:23. Сада, такође, важе за апсолутног фаворита, али ће бити опрезни.

„Позвао бих навијаче да дођу на Слану бару и дају нам подршку, јер у госте долази озбиљна екипа, која у редовима има јако добрих појединаца као што су Шапоњић, Жујовић, Калтак, који је био најбољи стрелац Суперлиге. Не смемо никако да их потценимо, они су у прошлом колу савладали Партизан на Бањици седам разлике. Нама су остала још два, три корака до титуле, тако да...то што иде прича да смо већ освојили пехар, нисмо. Морамо озбиљно да приђемо сваком колу и онда можемо рачунати на то да ћемо бити шампиони“, рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.

Прошле сезоне је завршница плеј–офа била никад неизвеснија где је одлука о прваку пала буквално у последњим минутима. Многи су за ову годину прогнозирали још узбудљивији крај домаћег првенства, али су их Новосађани разуверили са максималних шест победа.

„Другу годину заредом, иако смо освојили пет узастопних титула, нисмо улазили као главни фаворити у плеј–оф. Прошле године су нам предвиђали неки крах, а ове да ће пехар узети Железничар.  Јесте била неизвесна завршница прошле сезоне, али сада играмо стварно добар рукомет и већ смо у СЕХА лиги најавили да би овако нешто могло да се деси у плеј–офу. Током сезоне нисмо доживели ниједан кикс. Нико ко је био на папиру слабији противник, или у нашем рангу, није успео да нас победи. То се сада одразило и на плеј–оф“, објаснио је Ројевић.

Лево крило Војводине Милош Грозданић истакао је да његов тим у дуел с Новим Пазаром мора да уђе максимално концентрисан.

„Видели смо на њиховом терену да неким опуштањем не можемо лако да дођемо до победе. Успели смо то да исправимо у другом полувремену, дошли смо до неке наше игре и узели бодове. Тако и сада пред нашом публиком треба да их схватимо што озбиљније“, поручио је Милош Грозданић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести