Рукометаши Војводине пети пут освојили Куп Србије

Рукометаши Војводине освојили су Куп Србије победом над панчевачким Динамом у финалу завршног турнира у Смедереву.
sampioni
Фото: РК Војводина

Новосађани су дошли до петог трофеја у овом такмичењу, пошто су пехар освајали 2005, 2006, 2011. и 2015. године. Ово је за изабранике Бориса Ројевића други трофеј у сезони јер су на почетку узели Суперкуп и сада им преостаје јуриш на одбрану титуле у домаћем првенству.

Од почетка се видело да ће се водити велика борба. Војводина је желела да се искупи за пораз у финалу прошле сезоне, док је Динамо био мотивисан да се домогне трофеја у Купу јер је последњи пут био у прилици да то уради давне 1972. године. Оба тима играла су чврсту одбрану и смењивала су се у вођству. Држала се Воша препознатљивог рецепта и голман Веркић је после одбрана “хранио” саиграче контрама, па су Новосађани ипак у једном тренутку успели да се “одлепе” на три гола разлике – 9:6. Задесио их је, међутим, пех у 22. минуту када је због повреде леве шаке Тркуља морао да напусти терен. Панчевци су додали гас и опет се играло гол за гол, а црвено–бели су поготком Грозданића на полувреме отишли минималном предношћу (14:13).


Признања Веркићу и Грозданићу

Војводини су припала и два индивидуална признања. Светислав Веркић проглашен је за најбољег голмана завршног турнира, док је Милош Грозданић најбољи играч. Иван Димитријевић из Динама проглашен је за најбољег стрелца.


У наставку су Новосађани држали конце у својим рукама и брзо су стили до три гола предности – 19:16. Динаму је полако почела да пада концентрација, а јак ударац стигао је у 48. минуту када је због намерног фаула црвени картон добио Милошевић. То је уједно значило и да је Воша остала без расположеног Мирковића, који је морао на клупу због старта Панчевца. На девет минута до краја цепелин у режији Продановића и Грозданића за 25:20 наговестио је тријумф Војводине, а Маријанац и Челица су головима у завршници ставили тачку на овај дуел.

К. Бугарски

Динамо – Војводина 22:27 (13:14) 

СМЕДЕРЕВО: Дворана Смедерево, гледалаца: 500, судија: Ковач.

ДИНАМО: Милошевић 2 (1), Пилиповић, Буњевчевић, Радановић, Стојановић 1, Димитријевић 6, Савић 2, Јездимировић, Јовановић, Златановић (5 одбрана), Дистол 5, Миленковић, Баруyић, Костадиновић 4 (1), Вучковић 2, Радовановић (2 одбране). Тренер: Петковић.

ВОЈВОДИНА: Овчина 3, Милић, Мирковић 4, Челица 2, Перовић, Илић 1 (1), Маријанац 3, Ратковић 1, Продановић 4, Томић, Станковић 3, Николић, Тркуља, Веркић (12 одбрана), Грозданић 6 (1), Вучићевић. Тренер: Ројевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести