Рукометаши Војводине почели припреме за наредну сезону

Рукометни клуб Војводина, деветоструки узастопни шампион Србије, почео је припреме за наредну сезону, у којој ће играти у три такмичења: домаћем првентсву, ЕХФ Купу и СЕХА лиги.
1
Фото: РК Војводина

Новосађани, по обичају, припремни период одрађују у свом дому на Сланој бари, а тренер Борис Ројевић рекао је да екипа још увек није komppletna. 

- Почели смо припреме у току ове недеље и спремни смо за тежак рад пред, рекао бих, никад напорнију сезону - рекао је Ројевић. - Екипа није формирана до краја, чекало се да се одреде чланови управе и могу да кажем да од пре 10 дана сви у клубу раде пуном паром. Пробаћемо да што пре попунимо рупе у екипи и спремно дочекамо сезону.

Воша завршни део припреме, што је већ постао део традиције, обавља у Добоју, на турниру који је на програму од 23. до 27. августа и на којем учествују тимови који наступају у Лиги шампиона. Тренер Ројевић је рекао да се Новосађани увек радо одазивају на позив Добојлија. 

- Имамо добру сарадњу с организаторима тамошњег турнира и сваке године нам играње на тако квалитетном такмичењу помогне да припреме приведемо крају на начин на који то и желимо. Ове сезоне нас очекују веома тешки сусрети, у првом реду ту је шампион Египта Ал Ахли, као и редовни учесници Лиге шампиона, наше комшије из Цеља и Загреба. Надам се доброј атмосфери и одличној увертири пред почетак такмичарске сезоне.

Актуелни шампион државе је претрпео бројне промене, када је у питању играчки кадар. Клуб су напустили стандардни првотимци Веркић, Николић, Жмавци и Ратковић, па ће шансу за доказивање добити млади играчи из омладинског погона. Ипак, како би били конкурентни на сва три фронта, црвено-бели су довели средњег бека Баруса Пуховског, доскорашњу звезду Мотора из Запорожја. Поред Пуховског клуб су појачали Милош Савић, Живан Пешић и Марко Васић. Тренер Ројевић је истакао да много очекује од искусног Белоруса. 

- Пуховски је доведен да буде вођа тима и ту нема никакве дилеме. Играч је који зна како се освајају трофеји и који је константан у Лиги шампиона, у којој је прошле сезоне просечно бележио пет погодака. Пуховски има 35 година и рекло би се да је у завршном делу каријере, али, ако се узме у обзир његова физичка спрема, сигуран сам да барем још три године може да игра на врхунском нивоу. Наравно, поред њега верујем да смо и са осталим појачањима направили добар потез – јасан је био Ројевић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести