Рукометаши Војводине у Бриксену играју меч другог кола Еврокупа

Рукометаши Војводине су након неколико сјајних партија у домаћем шампионату стигли у Бриксен, где их очекује први овосезонски сусрет у Еврокупу - Новосађани ће на мегдан у 2. рунди изаћи екипи Бриксена вечерас од 19 часова.
с
Фото: РК Војводина

Италијани су тренутно на водећој позицији у домаћем првенству, а у стручном штабу им је некадашњи репрезентативац Србије Давор Чутура.

Нада српског рукомета и пивот Војводине Лука Роган рекао је да очекује физички веома захтеван меч, али и да верује у своју екипу.

– Сигуран сам да нам неће бити лако против Италијана. Имамо једну сличност с њима, а то је да имамо дугачку клупу, тако да можемо да рачунамо на све играче и да тако спречимо да умор пресуди утакмицу. Анализирали смо неколико Бриксонових утакмица и видели да су веома брза и полетна екипа и да играју дисциплиновано. Показали су у Серији А да имају квалитет, али верујем да, ако одиграмо онако како знамо, можемо да дођемо до два бода – јасан је Роган.

Када је реч о наступимау Европи Роган је рекао да му је ово премијера у сениорској каријери.

– Ако изузмем Сеха лигу, ово ће бити мој први меч у Купу Европе. Пре две године сам био на клупи против Гога у квалификацијама за Лигу Европе, али сигурно је то да ће против Бриксена моја улога да буде већа. Надам се да ћу добро искористити минуте које ми тренер Ројевић буде указао на евро-сцени – сматра Роган.

Поред Војводине данас у Еврокупу игра и панчевачки Динамо против италијанског Конверсана од 18 сати у Панчеву.

В. Г.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести