Рукометаши Војводине у дербију убедљиво савладали Динамо

Шампионски састав Војводине није дозволио изненађење на свом терену у дербији 10. кола рукометне Аркус лиге где му је на мегдан изашла другопласирана екипа Динама из Панчева.
rk vojvodina
Фото: Аркус лига

Изабраници Бориса Ројевића од почетка до краја сусрета држали су конце у својим рукама.

Дерби је почео међусобним испитивањем снага и тактичких замисли тренера, где су играчи обе екипе испољили жељу и борбеност, али квалитет није био на очекиваном нивоу. Резултатска неизвесност потрајала је двадесетак минута, да би потом Војводина ојачала одбрану, Светислав Веркић био је на нивоу међу стативама, а највећу концентрацију испољио је Младен Шотић који је три пута украо лопту Панчевцима и постигао лаке голове.

Домаћину је ишло на руку и то што Динамо није искористио играча више, као и одличне интервенције голмана Леонарда Биркенхауера.

У наставку Војводина је наставила у добром ритму. Прибак је почео са проигравањима и давањем голова, а одбрана и напад домаћина била је све квалитетнија. Полако али сигурно Војводина је стекла десет голова предности које је све до краја успела да задржи. Занимљиво је то да су сва три голмана која су се нашла на терену у обе екипе постигла поготке из свог простора.

Ј. Галић

Војводина - Динамо 31:22 (14:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 350, судије: Мошорински (Нови Сад), Панyић (Зрењанин). Седмерци: Војводина 7 (4), Динамо 2 (2), Војводина 8, Динамо 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш, Мирковић 1, Прибак 5 (1), Оцвирк 7 (1), Вуковљак, Веркић 1 (13 одбрана), Жмавц, Миленковић 1, Рађеновић, Ратковић, Томић, Николић 4, Кљајић 4 (1), Буњевчевић, Шотић 6, Бедуи 1 (1 одбрана).

ДИНАМО: Стаменковић, Милуновић, Чабрило, Бошковић 1, Станић, Остојић 2, Перић, Продановић, Перовић 5 (2), Дистол, Павловић 3, Урта, Голубовић 2, Костадиновић 4, Радовић 4, Биркенхауер 1 (12 одбрана, два седмерца).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести