Рукометаши Војводине у СЕХА лиги дочекују украјински Мотор

Две победе из три утакмице досадашњи је учинак рукометаша Војводине у регионалној Сеха лиги.
luka arsenic FF--7334
Фото: Лука Арсенић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

На Сланој бари, данас од 17.15 часова, у госте Војводини долази украјински шампион Мотор из Запорожја, једина екипа са максималним учинком до сада у А групи.

- Мотор је озбиљна екипа, учесник Лиге шампиона, фаворити су у овом сусрету, али ми ћемо се потрудити да одиграмо добар меч и да покушамо да освојимо бодове. Оно што нам не иде у прилог јесте неколико повређених играча – рекао је тренер Борис Ројевић.

У Словачкој је Војводина на клупи имали 14 играча, али свега осам спремних за игру, док је шест остало у Новом Саду на лечењу.

- Они играчи који су изашли на терен у Прешову борили су се лавовски, показавши да имамо систем и да ослабљени можемо да играмо добро. Једна-две лопте су одлучиле против таквог ривала, а није тако давно било да смо у истој или сличној ситуацији знали да губимо и по 10 голова на полувремену. Војводина је израсла у озбиљан клуб и свако ко буде играо против нас не може да каже да је велики фаворит.


Улазак бесплатан

Улаз на утакмицу Војводина - Мотор је бесплатан. Руководство клуба је одлучило да свако ко дође на утакмицу добиће на поклон улазницу за суботњи сусрет у Купу ЕХФ, када Новосађани дочекују шпанског представника Адемар Леона. Иначе, на дан утакмице карте ће се продавати по цени од 300 динара.


Ројевић сматра да је најтеже одморити и опоравити играче.

- Пре два дана смо у зору стигли из Словачке, претходно смо путовали у Загреб, већ данас дочекујемо Мотор, а у суботу Адемар Леон. Највећи противници ће нам бити умор и пореде. Да смо имали више времена између две утакмице наше шансе би биле неупоредиво веће. Шта да радимо, играчи који истрче на терен морају да дају максимум, спремили смо се да покушамо да изненадимо екипу из Запорожја. У саставу неће бити Сретеновић и Грозданић, можда ни Медурић и Милашевић, а чекамо шта ће бити са Станковићем.

И Мотор је имао тешку утакмицу против Вардара.

- Претпостављам да неће доћи у комплетном саставу, што неће ништа променити. Пронашли смо неке рупе у њиховој игри, покушаћемо да то искористимо. Најважније је то да смо растерећени, а када тако играмо онда је све могуће. Њихово најјаче оружје је два на два, то играју сјајно, као и дефензива - открио је Ројевић.

И голман Лука Арсенић је уверен да свакога могу да победе када се коцке сложе, а то мишљење гради на основу партија које су ове сезоне пружали у регионалном такмичењу.

- Мотор је врхунска екипа и увек има велика очекивања. Опет, пре три дана смо показали да можемо да се носимо са Татраном и без осам стандардних играча. Сада ће нам се прикључити неки од њих, тако да нема разлога да не верујемо да може да падне екипа из Запорожја. Даћемо све од себе да победимо на нашем терену – поручио је повратник из иностранства Лука Арсенић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести