Рукометаши Војводине уписали трећу победу у СЕХА лиги

У дуелу српског и украјинског рукометног шампиона, Војводине и Мотора из Запорожја, у оквиру Сеха лиге, славио је наш првак (25:22). Војводина је нанела први пораз Украјинцима, тако да  нема непоражених екипа у А групи регионалне лиге, а по девет бодова имају шампион Европе Вардар, Мотор и Војводина.
nikolic jovica 2
Фото: Јовица Николић, фото: РК Војводина

Обе екипе у Сланој бари играле су у некомплетним поставама, три играча носиоци игре новосадског тима су због повреда изостала, док су Украјинци одлучили да поштеде неколико својих рукометаша од пута у Нови Сад, пошто их је савладао умор због густог распореда и утакмица у Лиги шампиона. Међутим, то никако не умањује победу Војводине, што нам је потврдио и једанм од најбољих играча на утакмици, десни бек, Јовица Николић.

- Знали смо да ривал, као и ми, неће играти у најјачем саставу, али и онај тим који нам се супротставио био је изузетно јак, представио се као чврста екипа, која зна да се лопта. То се најбоље видело у другом полувремену када су нам опасно запретили, али срећом брзо смо се вратили и успели у нашој намери - рекао је Николић, који се тренутно са 16 постигнутих голова налази на 4. месту стрелаца Сеха лиге.

Војводина је из четири утакмице из три изашла као победник.

- Можда је то помало (не)очекивано, међутим, ми смо показали да можемо са свима равноправно да се носимо. Лепо је када се погледа табела и види да после четири кола, с три екипе делимо прво место на табели.

Голгетерску раскош испољили су Јовица Николић и Стефан Илић, који су немилосрдно тресли мрежу ривала.

- Тако се наместило да нас двојица одскочимо по броју постигнутих голова. Никако не треба занемарити ни улогу осталих саиграча, где смо колективно одиграли добро и свако од нас је дао свој допринос. Били смо борбени, одбрана је и овога пута однела превагу, у нападу морамо још да поправимо неке ствари, да сведемо на минимум техничке грешке и боље испоштујемо савете тренера.

Рукометаши Војводина у суботу у Купу ЕХФ дочекују шпанског представника Адемар Леона.

- Иако нисмо били комплетни, утакмица са Мотором нам је послужила као последња провера да видимо где смо пред европско клупско такмичење. Адемар Леон је велики клуб звучног имена, очекујем да ће наш сусрет бити прави рукометни спектакл. Већ смо почели да се спремамо за тај дуел, упознајемо са са њиховим манама и врлинама и кујемо тактику. Иако су на папиру фаворити, не бих томе придавао велику пажњу имајући у виду да смо много пута показали да знамо да будемо тврд орах. Верујем да уз подршку навијача и пуне дворане, и уз велику борбеност и пожртвованост можемо да савладамо Шпанце. Ко буде одиграо боље одбрану, буде концентрисанији, мирнији и буде направио мање техничких грешака да ће победити - уверен је Војводинин леворуки бек Јовица Николић.

Ј. Галић

А група

Вој­во­ди­на – Мо­тор   25:22

Нек­се – Пе­кинг         40:26

Та­тран – Вар­дар       22:29

1. Вар­дар           4      3      0      1      124:102     9

2. Мо­тор             4      3      0      1      120:99       9

3. Вој­во­ди­на      4      3      0      1      100:88       9

4. Та­тран           4      2      0      2      93:96        6

5. Нек­се            4      1      0      3      112:107     3

6. Пе­кинг  4      0      0      4      89:146       0

У 5. колу састаће се: Пекинг - Татран (5. октобар), Мотор - Нексе (5. октобар), Вардар - Војводина (6. новембар). Утакмица 6. кола Нексе - Војводина играће се 19. октобра.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести