Рукометаши Врбаса не одустају од пласмана у елитну лигу

Врбас је традиционална рукометна средина и полако, али сигурно,  враћа се на велику сцену овог некада у граду трофејног спорта.
rk vrbas
Фото: Рукометаши Врбаса, фото: Приватна архива

И то у обе конкуренције! Даме су већ ове сезоне стигле у елиту у којој имају запажене резултате и тренутно су у средини суперлигашке табеле. На добром путу ка највишем рангу налазе се и мушкарци, који су успели да се финансијски консолидују и са својим снагама бију битке за прву позицију у Б Суперлиги. После првог дела сезоне, Врбашани деле од 4. до 6. места на табели, са 11 бодова, колико имају и Колубара и Црвенка, односно три мање од лидера Југовића.

- Месец дана пред крај јесењег дела били смо на првом месту. У последња три кола смо поражени од Југовића и Сивца са по голом разлике, док смо “фењераша” из Смедерева потценили и остали без бодова. Разлоге за то донекле треба тражити и у повреди нашег важног играча, средњег бека Милоша Босанчића - појаснио је Веселин Килибарда, стратег игре Врбашана.

У клубу су уверени да још постоји нада да испуне циљ и да такмичење заврше на челној позицији.

- Даћемо све од себе да вратимо форму с почетка сезоне и да наставимо с добрим партијама и победама. Најважније је то да наши млади играчи напредују. Можда наш циљ, а то је пласман у виши ранг, и није реалан, пошто смо од јуна прошле године до данас остали без 10 играча, па смо редове првог тима попунили рукометашима из млађих категорија. Тешко је стално подмлађивати екипу и истовремено остваривати жељене резултате, али таква је наша судбина. У сваком случају, код нас млади добијају шансу на време, што је и клупско определење, а нема сумње да ћемо, када се стекну бољи финансијски услови и појачани с још два-три искусна играча, изаћи с јасним ставом да имамо највише амбиције. Наравно, потребно је да ови играчи остану три-четири године на окупу и онда неће да буде проблема.

Килибарда подсећа да је финансирање РК Врбас углавном ослоњено на локалну самоуправу, али и да има помоћ од безинских пумпи Петрол.

- Уклапамо се у оно што поседујемо. Наша деца не плаћају чланарину, редовно добијају комплетну опрему, а првотимци имају стипендије, понекад и премије.

Врбас је одувек био препознатљив у раду с млађим категоријама.

- Имамо три генерације рукометаша, до 12, 14 и 16 година, као и мини-рукомет. Све три екипе су избориле пролаз у Суперлигу Војводине, где дечаци до 14 и 16 година имају реалне шансе да прођу и на државно првенство. У клубу тренира око 100 дечака, с којима ради пет тренера. Имамо и успехе на државном првенству, јер је генерација до 14 година била првак и трећепласирана, док су 12-годишњаци освојили прво место - истакао је Веселин Килибарда.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести