Рукометашица Војводине Милица Ђукић: Биће дерби против Врбаса

Рукометашица Војводине Милица Ђукић четврту сезону брани боје новосадског суперлигаша, рођену Беранку је још као клинку опила рукометна лопта у истоименом клубу.
м
Фото: Дневник

Као талентована у свом узрасту била је део млађих црногорских репрезентација. Жељна да се рукометно усавршава, али и да се академски образује, после средње школе отиснула се у Београд.

- Уписала сам факултет за менаџера економије и упоредо играла за ОРК Београд. Трудила сам се да будем добра на оба поља, што ми је и успевало. Истина, у почетку је било мало теже због предавања, али све је дошло на своје место. Било је то и нормално, имајући у виду да сам се пронашла и у рукомету и у оном за шта сам се школовала, тако да сам уживала у две моје љубави - рекла је Војводинин леви бек Милица Ђукић.

Борбеност и препознатљива игра у одбрани били су сјајна препорука да Милицу ангажује Војводина.

- Прихватила сам понуду Војводине јер сам желела да напредујем и да дођем у Нови Сад, град где ћу највероватније и остати да живим. Лепо су ме прихватили, имала сам и запажену ролу, али нажалост имала сам две тешке повреде које су ме одвојиле од терена. И поред свега тога успела сам да се поново вратим игри коју највише волим. У међувремену, годину дана сам направила излет у београдски Миленијум, пошто сам желела да се опробам и у евротакмичењу.

Милица је после остовних студија наставила да се школује.

- Уписала сам мастер студије на економији и то сам успешно завршила у мају ове године. Сада је време да искористим и своје школовање. Пријавила сам се за акцију Завода за запошљавање “Моја прва плата”, тако да ћу почетком новембра да почнем да радим, највероватније у ЖРК Војводина. Пошто желим да останем и даље у спорту, завршила сам и за оперативног тренера, тако да ћу се у клубу опробати и са девојчицама од 16 година. Потрудићу се да оба посла обављам на задовољство свих.

Са Војводином, Милица ће у суботу (19 часова) бити домаћин екипи Врбаса.

- Очекује нас тешка и напорна утакмица. Биће то дерби у сваком смислу те речи. Ми смо пре седам дана кикснуле у Шапцу, непланирано смо изгубиле бодове. То нас је све у клубу толико оптеретило да више причамо о поразу од Медицинара него о екипи Врбаса. Свесне смо шта смо прокоцкале, тако да смо спремне да Врбашанке на својој кожи осете нашу “срџбу”. Од почетка утакмице даћемо све од себе да наметнемо своју игру и темпо и да на крају славимо. Само тако можемо да преболимо Шабац - категорична је лепушкаста рукометашица Војводине Милица Ђукић.

Ј. Галић

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести