Рукометашица Србије Јована Ковачевић: Даћемо све од себе да победимо и у следећој утакмици

После убедљиве победе над репрезентацијом Турске у квалификацијама за ЕХФ ЕУРО 2022, рукометашице Србије немају времена за одмор јер их већ у недељу чекају нови изазови. Следи друга утакмица квалификација за Европско првенство против Исланда, а до пута у Хафнарфјордур наше рукометашице ће искористити прилику да се кроз два тренинга што боље спреме за следећег противника.
kovacevic1
Фото: РСС

Одличан старт квалификација и важна победа у Зрењанину. Наша подмлађена селекција је изгледала полетно и убедљиво на терену. Леви бек репрезентације, Јована Ковачевић је сумирала утиске после утакмице са Турском.

- Знале смо да утакмица против Турске неће бити лака, поготово што је то прва утакмица коју смо играле у неком подмлађеном саставу. Од почетка смо играле нашу игру и одмах се видело да смо доминантније у односу на њих и трудиле смо се да одржимо тај темпо током читавог тока утакмице. Имале смо успона и падова, али на крају смо успеле да остваримо победу. Постоји још ствари које треба да исправимо и за које треба време да би се уиграле, али заиста смо се добро осећале на терену, казала је Јована Ковачевић за сајт РСС.

Следећи ривал у квалификацијама за ЕХФ ЕУРО 2022 је Исланд.

Фото: РСС

- Сматрам да ће утакмица против Исланда бити мало тежа, самим тим што не играмо пред нашом публиком и што ће пут бити мало дужи. Пробаћемо да се сконцентришемо и да исправимо грешке које су се догодиле на претходној утакмици. Потрудићемо се да дамо све од себе да би и следећа утакмица била завршена победом.

Играле сте у Зрењанину, на домаћем терену уз одличну подршку са трибина

- Због тога нам је посебно драго, поготово после дугог периода када због пандемије нисмо могле да играмо на домаћем терену и пред својом публиком. Заиста је било лепо играти у Зрењанину пред толиким бројем људи, веома нам је значило и додатно допринело победи, закључила је Ковачевић.

Утакмица квалификација за ЕХФ ЕУРО 2022 између Исланда и Србије на програму је у недељу, 10. октобра 2021. године од 18.00 часова.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести